2 evőkanál extra finomra darált szódabikarbóna
2 evőkanál tisztított extra finomra darált tojáshéjpor
2 evőkanál extra finomra darált xilit (nyírfacukor) vagy stevia por (opcionális)
20 csepp illóolaj (fodormenta, borsmenta)
hidegen sajtolt olaj, amennyit felvesz a por a fogkrém állagig
Ha nem szereted az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatod fogporként. A nedves fogkefét kell belemártani a porba, ezután lehet vele fogat mosni.
A tojáshéjat így lehet ehetően tisztává varázsolni:
Azelőtt tisztítjuk, mielőtt feldolgozásra kerülne a tojás. Vizes rongyot szódabikarbónába mártasz, majd ledörzsölöd vele a pecsétnyomot és az egyéb szennyeződéseket a tojásról, majd öblíted. Ezután feltörheted a tojásokat, garantáltan kórokozó mentes és tiszta lesz. Öblítsd le róla a fehérjét, vedd ki a benne lévő hártyát, végül szárítsd ki. Így már darálható állapotban van.
Robotgéppel összekeverjük. Forró olajba szaggatjuk evőkanállal. Sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSós vízben kéményre főzöm a tojásokat. Megpucolom,és aprítóba gépbe, félbe bele dobálom. Akinek nincs vagy nem kedveli az aprítót, az krumplinyomóval, vagy villával is ugyan...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA húsból fasírtot készítek, hozzá adom az áztatott zsömlét, a fűszereket, a tojást, lereszelt fokhagymát, és összegyúrom, 6-db tojást keményre főzöm, megpucolom, a gombócokat megt...
Elkészítési idő: 20-perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a mustárral fehéredésig kavarom,és elkezdem vékony sugárban az olajat hozzá folyatni,habverővel kevergetem, hozzá adom a sót cukrot,fehér borsot,citrom levet
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű