2 evőkanál extra finomra darált szódabikarbóna
2 evőkanál tisztított extra finomra darált tojáshéjpor
2 evőkanál extra finomra darált xilit (nyírfacukor) vagy stevia por (opcionális)
20 csepp illóolaj (fodormenta, borsmenta)
hidegen sajtolt olaj, amennyit felvesz a por a fogkrém állagig
Ha nem szereted az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatod fogporként. A nedves fogkefét kell belemártani a porba, ezután lehet vele fogat mosni.
A tojáshéjat így lehet ehetően tisztává varázsolni:
Azelőtt tisztítjuk, mielőtt feldolgozásra kerülne a tojás. Vizes rongyot szódabikarbónába mártasz, majd ledörzsölöd vele a pecsétnyomot és az egyéb szennyeződéseket a tojásról, majd öblíted. Ezután feltörheted a tojásokat, garantáltan kórokozó mentes és tiszta lesz. Öblítsd le róla a fehérjét, vedd ki a benne lévő hártyát, végül szárítsd ki. Így már darálható állapotban van.
A gombát és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy kiskanál piros paprikát, a csirkemellet és egy kevéske vizet. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összedolgozunk, amíg egyenletes állagot nem érünk el. Én a tejet meg szoktam melegíteni, és abban feloldom a margarint, mielőtt hozzáadnám a többi összetevőt. Végül a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el egy lábasban a lisztet a vízzel, és lassú tűzön főzve sűrítsük be. Amikor kezd sűrűsödni, folyamatosan kevergetve csorgassuk hozzá az olajat. Sózzuk és ízesítsük a dióv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyros fűszerkeverék nélkülözhetetlen alapja a közkedvelt görög ételnek, a gyrosnak. Egyszerű, mindennapos fűszerekből könnyen összeállítható otthon is. Az otthoni változatban a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű