2 evőkanál extra finomra darált szódabikarbóna
2 evőkanál tisztított extra finomra darált tojáshéjpor
2 evőkanál extra finomra darált xilit (nyírfacukor) vagy stevia por (opcionális)
20 csepp illóolaj (fodormenta, borsmenta)
hidegen sajtolt olaj, amennyit felvesz a por a fogkrém állagig
Ha nem szereted az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatod fogporként. A nedves fogkefét kell belemártani a porba, ezután lehet vele fogat mosni.
A tojáshéjat így lehet ehetően tisztává varázsolni:
Azelőtt tisztítjuk, mielőtt feldolgozásra kerülne a tojás. Vizes rongyot szódabikarbónába mártasz, majd ledörzsölöd vele a pecsétnyomot és az egyéb szennyeződéseket a tojásról, majd öblíted. Ezután feltörheted a tojásokat, garantáltan kórokozó mentes és tiszta lesz. Öblítsd le róla a fehérjét, vedd ki a benne lévő hártyát, végül szárítsd ki. Így már darálható állapotban van.
A felsorolt hozzávalókat együtt felteszem főni, mikor már szépen felpuhult a paprika hozzá öntöm a 1 dl balzsam ecetet, az evőkanál barna cukrot. Alaposan összefőzöm majd botmixerr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy csatos tortaformát előkészítünk. (Én két ízből készítettem, ennek megfelelően írom az arányokat.) A 4 dl hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a puncso...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőször a 400 g búzát tegyük bele egy tiszta edénybe, öntsünk rá vizet, és hagyjuk egy éjszakát állni. 10–12 óra elteltével öntsük le a vizet a szemekről, ismét töltsük fel vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában főzzük meg, sós vízben. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, hosszában elfelezzük őket és óvatosan kivájjuk a közepüket. A töltelékhez a hagymát kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű