Családireceptkönyv.hu

Házi savanyúság


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1,5 liter víz
3-4 evőkanál só
3 dl 20%-os ecet
17-18 evőkanál cukor
3 késhegynyi kénpor
3 csokor kapor
3 teáskanál mustármag
30 szem egész bors
3 kg apró méretű uborka

Elkészítés:


Mossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot, és kb. 10 szem egész borsot. Tegyük bele a megmosott kaprot, majd szép sorjában állítgassuk egymás mellé az uborkákat.

Öntsük egy fazékba a vizet, tegyük hozzá a sót, a cukrot és öntsük bele az ecetet, és forraljuk fel.

Az uborkákkal megtöltött üvegek tetejére tegyünk egy késhegynyit a borkénből, majd öntsük fel a még forró ecetes lével. Zárjuk le jól az üvegeket, és szépen sorakoztassuk be a spájzunk polcaira.

Ez a mennyiség körülbelül három nagyobb (1700 ml) befőttes üveghez elegendő.

Trükkök, tippek, praktikák:


A savanyúságot elkészíthetjük vegyesen apró cukkinivel, zöldparadicsomokkal és paprikákkal is. Ha a cukkiniből túl sok teremne a kertünkben, akkor szeleteljük fel fél centis vékonyságúra, és ezzel töltsük meg a befőttesüvegeket. Cukkiniből is remek savanyúság készíthető.

http://kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/hazi-savanyusag-csinald-magad-megeri.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé
Csalamádé

A felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes töltött paprika
Ecetes töltött paprika

A káposztával kezdem.. legyalulom /én késsel szeltem/, lesózom.. 5 kg káposztához kb 2 evőkanál só.. hagyom állni. Nekiállok a paprikát megmosni, levágni a magos részét. Ami a magn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Olajos pritaminpaprika
Olajos pritaminpaprika

A pritaminpaprikát megmosom, megpucolom és szeletekre vágom. A lé hozzávalóit együtt felforralom. A felforrt lébe a paprikákat beleforgatom, majd lyukas kanállal gyorsan ki is sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Csalamádé
Csalamádé

Mindent legyalulunk,összevágunk,megfelelő méretű edénybe tesszük,a fűszereket hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.Az edényt letakarjuk és másnapig állni hagyjuk,közben néhányszor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk