menu

Családireceptkönyv.hu

Házi savanyúság


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1,5 liter víz
3-4 evőkanál só
3 dl 20%-os ecet
17-18 evőkanál cukor
3 késhegynyi kénpor
3 csokor kapor
3 teáskanál mustármag
30 szem egész bors
3 kg apró méretű uborka

Elkészítés:


Mossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot, és kb. 10 szem egész borsot. Tegyük bele a megmosott kaprot, majd szép sorjában állítgassuk egymás mellé az uborkákat.

Öntsük egy fazékba a vizet, tegyük hozzá a sót, a cukrot és öntsük bele az ecetet, és forraljuk fel.

Az uborkákkal megtöltött üvegek tetejére tegyünk egy késhegynyit a borkénből, majd öntsük fel a még forró ecetes lével. Zárjuk le jól az üvegeket, és szépen sorakoztassuk be a spájzunk polcaira.

Ez a mennyiség körülbelül három nagyobb (1700 ml) befőttes üveghez elegendő.

Trükkök, tippek, praktikák:


A savanyúságot elkészíthetjük vegyesen apró cukkinivel, zöldparadicsomokkal és paprikákkal is. Ha a cukkiniből túl sok teremne a kertünkben, akkor szeleteljük fel fél centis vékonyságúra, és ezzel töltsük meg a befőttesüvegeket. Cukkiniből is remek savanyúság készíthető.

http://kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/hazi-savanyusag-csinald-magad-megeri.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hordós  /dobálós savanyúság
Hordós /dobálós savanyúság

Hidegen mindent kikeverek és folyamatosan mehet bele minden, amit szeretnék elteni..

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi csalamádé
Házi csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. Egy napig állni hagyjuk (közben többször megkeverjük), majd üvegekbe zárjuk. (Minden üvegbe kell jutnia elé...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Karfiol-brokkoli ecetben
Karfiol-brokkoli ecetben

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Gogosari la rece
Gogosari la rece

Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau felii mai mici). Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine. Se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk