Ígértük és mos tudjuk is tartani, hogy az ősz folyamán sok finom szendvicsbe való kerül fel az oldalra. Az egyik ilyen finomság, amely évek óta nyár végén és ősszel többször az asztalra kerül a kedven kápia paprika krémünk.
1 kg kápia paprikát sütőpapíron helyezzünk be sütőbe, ha van grill funkció, akkor azon süssük amíg a paprika bőre megfeketedik.
A sült paprikát helyezzük egy zacskóba, ott a héja könnyen és hamar elválik. Vigyázzunk kezünket ne égessük meg, az összes paprikáról szedjük le a héját.
A paprikát daraboljuk, majd tegyük félre. Kevés olívaolajon pároljuk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát és 4 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikát és 1 dl száraz vörösbort. Forrás után pár percig közepes lángon főzzük, az alkohol tartalom elszáll, gyerekek is fogyaszthatják. Az így kapott alapot robotgép késes aprítójával pürésítjük, kakukkfűvel ízesíthetjük. Behűtve szendvicsekhez, grillhúsokhoz isteni. Képzeljétek el faszén felett sütött paprikával....
http://regiesujetkek.blog.hu/2017/09/04/kapia_paprikakrem
A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A bacont kipirítjuk é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat valamilyen szerkentyűvel összeaprítjuk, hogy homogén legyen az állaga. pirítóssal, na és persze sok-sok zöldséggel fogyasztottam!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzöm a tisztított spenótot, majd lecsepegtetem. Kivajazott tűzálló tálba rakom le rétegesen a palacsintákat és a spenótot. Ezután megolvasztok egy diónyi vajat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Amikor már annyira puha, hogy szinte szétesik, elzárjuk alatta a lángot. A vizet leöntjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű