Családireceptkönyv.hu

Kápiapaprika krém kenyérre


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Ígértük és mos tudjuk is tartani, hogy az ősz folyamán sok finom szendvicsbe való kerül fel az oldalra. Az egyik ilyen finomság, amely évek óta nyár végén és ősszel többször az asztalra kerül a kedven kápia paprika krémünk.

1 kg kápia paprikát sütőpapíron helyezzünk be sütőbe, ha van grill funkció, akkor azon süssük amíg a paprika bőre megfeketedik.

Elkészítés:


A sült paprikát helyezzük egy zacskóba, ott a héja könnyen és hamar elválik. Vigyázzunk kezünket ne égessük meg, az összes paprikáról szedjük le a héját.
A paprikát daraboljuk, majd tegyük félre. Kevés olívaolajon pároljuk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát és 4 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikát és 1 dl száraz vörösbort. Forrás után pár percig közepes lángon főzzük, az alkohol tartalom elszáll, gyerekek is fogyaszthatják. Az így kapott alapot robotgép késes aprítójával pürésítjük, kakukkfűvel ízesíthetjük. Behűtve szendvicsekhez, grillhúsokhoz isteni. Képzeljétek el faszén felett sütött paprikával....

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Répafasírt
Répafasírt

A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig b...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos rántott karfiol
Sajtos rántott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A tojást, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és fűszerezzük, beletépkedjük a lestyán leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött szőlőlevelek (dolmadakia)
Töltött szőlőlevelek (dolmadakia)

A szőlőleveleket megmossuk, néhány percre forrásban lévő vízbe tesszük, szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízbe mártjuk és lecsöpögtetjük. A szárát levágjuk. Fél csésze olívaolajban v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk