Ígértük és mos tudjuk is tartani, hogy az ősz folyamán sok finom szendvicsbe való kerül fel az oldalra. Az egyik ilyen finomság, amely évek óta nyár végén és ősszel többször az asztalra kerül a kedven kápia paprika krémünk.
1 kg kápia paprikát sütőpapíron helyezzünk be sütőbe, ha van grill funkció, akkor azon süssük amíg a paprika bőre megfeketedik.
A sült paprikát helyezzük egy zacskóba, ott a héja könnyen és hamar elválik. Vigyázzunk kezünket ne égessük meg, az összes paprikáról szedjük le a héját.
A paprikát daraboljuk, majd tegyük félre. Kevés olívaolajon pároljuk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát és 4 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikát és 1 dl száraz vörösbort. Forrás után pár percig közepes lángon főzzük, az alkohol tartalom elszáll, gyerekek is fogyaszthatják. Az így kapott alapot robotgép késes aprítójával pürésítjük, kakukkfűvel ízesíthetjük. Behűtve szendvicsekhez, grillhúsokhoz isteni. Képzeljétek el faszén felett sütött paprikával....
A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felaprítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk, levágjuk a bőrről. Lassú tűzön megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSűrű, sós palacsintatésztát készítünk: a finomliszthez állandó keverés mellett hozzáadjuk a bort és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, belekeverjük a fi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.nlcafe.hu/gasztro/20160430/recept-dieta-fogyokura/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kétféle lisztet, a sót és a sütőport elvegyítjük. A túrót, a tojássárgáját és az olajat kézi habverővel elkeverjük, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk. Összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű