Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karácsonyi kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 40 dkg finomliszt
Túrótöltelék
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 15 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
Máktöltelék
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál méz
- reszelt citromhéj
- 1 evőkanál szilvalekvár
- őrölt fahéj
Marcipántöltelék
- 10 dkg marcipánmassza
- 4 dkg vaj
- 5 dkg mandula
- 1 tojássárgája
- 1/2 citrom
- 1 tojás

Elkészítés:


A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt – ha szükséges, még egy kevés langyos tejet öntünk hozzá –, és az egészet sima tésztává kidolgozzuk. Langyos helyen egy órát kelesztjük. A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, hosszában három egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkok közepén hosszában elosztjuk a tölteléket, majd mindegyiket hengerré formázzuk, végül copfot fonunk belőlük. Kivajazott tepsibe tesszük, és további félórát kelesztjük. Ezután felvert tojással bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Túrótöltelék

A túrótöltelékhez a vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport, az áttört túrót, a mazsolát és a citromhéjat.
Máktöltelék

A máktöltelékhez a tejet felforraljuk a mézzel meg a cukorral, belekeverjük a mákot. Lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a szilvalekvárt. Fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Marcipántöltelék

A marcipántöltelékhez a marcipánt a vajjal, a darált mandulával, a tojással, a tojássárgájával, a citrom levével és a reszelt héjával habosra keverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fátyolka
Fátyolka

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és keverjük össze, majd öntsük bele a keverőtálba. Az élesztőt futtassuk fe...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Kalács
Kalács

Géppel állítom össze a tésztát. Duplájára kelesztem majd 6 egyforma rudat sodrok. Kalácsot fonok belőle,lekenem tojássárgájával és amíg felmelegszik a sütő pihentetem. 180 fokon g...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aranygaluska, vanília sodóval
Aranygaluska, vanília sodóval

Az átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
Kürtös kalács glutén tej és tojásmentesen
Kürtös kalács glutén tej és tojásmentesen

A tészta elkészítése: A folyadékot meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejjel elkevert vizet. Hagytam...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk