1 kg darált csirkemell
só
bors ízlés szerint
Töltelékhez:
25 dkg sajt
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Főpróba karácsony előtt: 7 fejedelmi húsétel
http://receptneked.hu/cikkek/foproba-karacsony-elott-7-fejedelmi-husetel/
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! 2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elegyítjük a porcukorral és a sütőporral, majd alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Ezután simára gyúrjuk a tojások sárgájával és a tejföllel. Ha a tészta összeállt, becsomag...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl lágy, akkor picit hűtőbe tesszük. Laposabb korongokat készítünk belőle. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire helyezzük őket, kissé ellapogat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű