-50 dkg méz,
-1kg liszt,
-20 dkg margarin,
-20 dkg cukor,
-4 tojás,
-6tk szódabikarbóna
-2 tk őrölt fahéj
-1 tk szegfűszeg
-1 tk szegfűbors
-2 tk őrölt gyömbér
-1 tk őrölt szerecsendió
-1 db citrom reszelt héja
-1 db narancs reszelt héja
A mézet, a cukrot és a margarint a cukor elolvadásáig lassan felmelegítjük,
kihűtjük,
beleütjük az egész tojást,
elkeverjük,
beleöntjük a lisztet és a sütőport,
hozzáadjuk a mézeskalács-fűszerkeveréket és a reszelt citromhéjat,
összekeverjük a hozzávalókat,
deszkán jól összedolgozzuk, akár pihenhet is a hűtőben
vékonyra kinyújtjuk
formákkal kiszúrjuk,
előmelegített sütőben középbarnára sütjük (150 fokon kb. nyolc-tíz perc).
A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni....
Elkészítési idő:kézzel dagasztani száraz hozzávalókat alaposan összekeverni majd nedves hozzávalók. min 1 órát hűtőben pihentetni
Elkészítési idő:A tésztát a sütés előtti napon érdemes elkészíteni, de 1-2 óra hűtés után is már könnyen kezelhető. • 25 dkg mézet és • 1 csomag kotányi mézes fűszerkeveréket összeforralunk (me...
Elkészítési idő: