300 g darált mandula
100 g porcukor
50 g liszt
2 tk fahéj
2 + 1 db tojásfehérje
egy csipet só
200 g porcukor
1 ek tej
A mandulát, a 100 g porcukrot, a lisztet és a fahéjat keverőtálba teszem és összekeverem a 2 darab tojásfehérjével.
Összegyúrom, folpackba csomagolom, egy órára hűtőbe teszem.
Kiveszem a hűtőből, és kb. fél cm vékonyra nyújtom.
A maradék tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá verem, majd hozzáadom a maradék porcukrot, és kemény, fényes habot verek belőle. Egy kanál tejjel lazítom. Vékonyan a tészta tetejére kenem (nekem a hab fele elég volt hozzá). Egy kicsi, csillag alakú kiszúróval kiszaggatom. Akkor jó a fehérjehab, ha a kiszaggatás után nem folyik le a keksz szélén. Csak úgy tudom a kekszet kiszedni a kiszúróból, ha alulról benyúlva felfelé kinyomom.
160°-os sütőben 9 percig szárítom.
A malacot megmosdatjuk. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott z...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepes. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverjük a porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes