300 g darált mandula
100 g porcukor
50 g liszt
2 tk fahéj
2 + 1 db tojásfehérje
egy csipet só
200 g porcukor
1 ek tej
A mandulát, a 100 g porcukrot, a lisztet és a fahéjat keverőtálba teszem és összekeverem a 2 darab tojásfehérjével.
Összegyúrom, folpackba csomagolom, egy órára hűtőbe teszem.
Kiveszem a hűtőből, és kb. fél cm vékonyra nyújtom.
A maradék tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá verem, majd hozzáadom a maradék porcukrot, és kemény, fényes habot verek belőle. Egy kanál tejjel lazítom. Vékonyan a tészta tetejére kenem (nekem a hab fele elég volt hozzá). Egy kicsi, csillag alakú kiszúróval kiszaggatom. Akkor jó a fehérjehab, ha a kiszaggatás után nem folyik le a keksz szélén. Csak úgy tudom a kekszet kiszedni a kiszúróból, ha alulról benyúlva felfelé kinyomom.
160°-os sütőben 9 percig szárítom.
A zserbópite elkészítésének legfontosabb mozzanata, hogy az alapanyagokat előre, gondosan kimérjük, majd a pitetészta hozzávalóival kezdünk el dolgozni. Fontos, hogy a kimért vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd előmelegített sütőben 190 fokon 40-50 perc alatt puhára sütjük. Amíg a tök sül, előkészítjük a levest. A hagymát felaprítjuk é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mézet a vajjal kis lángon felmelegítem, hűlni hagyom. A tojásokat a cukorral, szódabikarbónával, fűszerekkel, reszelt héjakkal és a citromlével összekeverem a robotgéppel. Felvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű