menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


180 g mézeskalács
75 g vaj vagy margarin
♥TÖLTELÉK:
6 lap zselatin (1 csapott kk. por)
5 dl tejszín
200 g fehércsokoládé
400 g túró
½ dl víz
200 g vörös áfonya vagy áfonya
♥TETEJE:
3 lap zselatin
3 ½ dl forralt bor
♥DÍSZÍTÉS
fehércsoki
fahéj
csillagánizs

Elkészítés:


Béleljük ki egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát vékonyan kenjük ki vajjal.
A mézeskalácsot törjük össze sodrófával/turmixgéppel és keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk jó erősen a forma aljára.
Áztassuk be annyi hideg vízbe a zselatin lapokat, hogy ellepje.
A tejszínt verjük kemény habbá.
Olvasszuk fel vízgőzön a csokoládét, és keverjük a szitán áttört túróhoz (adhatunk hozzá 1 cs vaníliás cukrot is).
Óvatosan, hogy ne törjön össze, forgassuk bele a tejszínhabot.
Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten oldjuk fel folyékonyra. Adjuk hozzá a töltelékhez.
Keverjük hozzá a gyümölcsöt, öntsük a formába, és min. 3 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

A tetejéhez áztassuk be hideg vízbe a zselatin lapokat. Mikor megpuhult vegyük ki a vízből, és fél dl forralt borban melegítsük fel. Öntsük hozzá a többi bort is, várjuk egy kicsit, hogy hűljön majd még folyós állapotában öntsük a tortára, tegyük vissza a hűtőszekrénybe dermedni.

Vágjuk egy 24 cm átmérőjű kört egy műanyag fóliából.
Tegyünk a fólia alá sütőpapírt, (hogy amikor a csíkokat húzzuk, ki tudjunk menni az alakzatból)
Olvasszunk fel vízgőzön fehér csokoládét (a recept Candy melts márkájú csoki chipset javasol) és a fóliára vékony csőrű (2mm) habzsákból húzzunk csíkokat két irányból (rácsforma)
Mikor kész vagyunk a rácsozással, de még a csoki nem szilárdult meg, akkor hajtsuk vissza a fólia segítségével. Fogjuk amíg megszilárdul.Ha már stabilan ott marad, akkor is hagyjuk még néhány órát szikkadni szobahőmérsékleten, mielőtt leszednénk a fóliát, és átemelnénk a tortára. Bátortalanabbak ne hajtsák be, mikor megszilárdult akkor fordítsák át a tortára és óvatosan húzzák le a papírt a hátuljáról.

Karácsonyi torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Julskinka
Julskinka

1. Sätt ugnen på 125 C. 2. Ta av plasten från skinka, men låt nätet sitta kvar. Torka av skinkan med hushållspapper. 3. Lägg skinkan i en ugnsform med svålen/fettet upp. Stick i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Omlós Mákos/Diós Bejgli
Omlós Mákos/Diós Bejgli

A langyos cukros tejbe belerakom az élesztőt. A lisztbe beletesszük a sót majd a margarint. Hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összegyúrjuk majd dagasztjuk. Meleg helyen...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
***Bejgli - Eta módra
***Bejgli - Eta módra

A töltelékkel kezdem: A vizet a cukorral jól fel kell forralni. Utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. A rece...

Elkészítési idő: 3 óra ++
Nehézség: Nehéz
share
Avatar csokis-mézeskalácsos keksz
csokis-mézeskalácsos keksz

A cukrot a puha vajjal robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. Utána mehet bele a kakaópor, liszt, a mézeskalács fűszerkeverék, a só, a liszt és a zabpehely, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk