40 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
1 cs sütőpor
3 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
Tetejére:
1 tojásfehérje
1/2 citrom leve
zöld (vagy bármilyen más színű) ételszínező
Kivajazunk és lisztezünk egy kuglófformát. Vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval majd a keveréket a narancslével együtt fokozatosan a vajas masszához adjuk.Belekeverjük a lereszelt narancshéjat.Tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Majd sütjük 180-200 fokon kb 45-50 percig.Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejéhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a 1/2 citrom levével,majd belekeverjük a zöld ételszínezőt.A kihűlt tésztára kenjük a habot és ízlés szerint díszítjük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, cukrot és citromhéjat, és összemorzsoljuk úgy, hogy a vaj kis darabokban legyen és szépen befedje a liszt. Utána hozzáadjuk a tojássárgá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A 3 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe önjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű