40 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
1 cs sütőpor
3 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
Tetejére:
1 tojásfehérje
1/2 citrom leve
zöld (vagy bármilyen más színű) ételszínező
Kivajazunk és lisztezünk egy kuglófformát. Vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval majd a keveréket a narancslével együtt fokozatosan a vajas masszához adjuk.Belekeverjük a lereszelt narancshéjat.Tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Majd sütjük 180-200 fokon kb 45-50 percig.Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejéhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a 1/2 citrom levével,majd belekeverjük a zöld ételszínezőt.A kihűlt tésztára kenjük a habot és ízlés szerint díszítjük.
a lisztet a tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Beletesszük a tojássárgát és a hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, folpackba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához 3 rúdhoz A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőveszem a kedvenc öntöttvas edénykémet, a gázon alágyújtok, majd az apróra vágott vöröshagymát sertészsíron megdinszetelem. Amint a hagyma már elérte a kívánt állagot, akkor piro...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe. A sütés napján nyújtsd ki félujjnyi vastagra, és 8-10 centi átmérőjű köröket szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű