Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi narancsos kuglóf


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
1 cs sütőpor
3 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
Tetejére:
1 tojásfehérje
1/2 citrom leve
zöld (vagy bármilyen más színű) ételszínező

Elkészítés:


Kivajazunk és lisztezünk egy kuglófformát. Vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval majd a keveréket a narancslével együtt fokozatosan a vajas masszához adjuk.Belekeverjük a lereszelt narancshéjat.Tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Majd sütjük 180-200 fokon kb 45-50 percig.Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejéhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a 1/2 citrom levével,majd belekeverjük a zöld ételszínezőt.A kihűlt tésztára kenjük a habot és ízlés szerint díszítjük.

Karácsonyi narancsos kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi narancsos kuglóf
Karácsonyi narancsos kuglóf

Kivajazunk és lisztezünk egy kuglófformát. Vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval majd a keveréket a nar...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykasült gesztenyemártással
Pulykasült gesztenyemártással

A megtisztított és szárazra törölt pulykahúst besózzuk. Az egyik fej fokhagymát megtisztítjuk, 6 szelet szalonnát csíkokra vágunk. A pulykamellet kicsit bevágjuk, hogy egy szép nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Milicilike
Cipóban sült csülök
Cipóban sült csülök

Elkészítés: A csülköt előző nap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt a cukorral elkeverem majd adok hozzá kevés langyos vízet és 3-4 ek. lisztet,...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szaloncukor (marcipános aszaltszilvás)
Szaloncukor (marcipános aszaltszilvás)

fahéjas v. rumos szilvát apróra vágjuk és belegyúrjuk a marcipánba. Nagyjából szaloncukor méretű ovális darabokat formálunk két tenyerünkkel és egy sütőtapírral borított tányérra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk