menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 12 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg. liszt, 15 dkg. ráma, csipet só, 1 db. tojássárgája, 1dl tejföl. Az összetevőket összegyúrjuk és 1/2 órát pihentetjük, majd 2 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. A tésztát sütés előtt a tepsi hátulján meg kell villával szurkálni!!! 200- 220 c-on. ( azon a tepsin sütjük amibe később bele teszük a sütit).
KRÉM: 10dkg, cukor, 3 csomag vanilia pudingot elkeverünk 2 dl.hideg vízzel. 1l. vizet felteszünk főni, mikor forr a víz akkor hozzáöntjük az elkevert pudingot. És folyamatos keverés közben ismét felforraljuk!!

Elkészítés:


De!! Mielőtt a pudingot beleöntenénk, el kell készíteni a tojáshabot!!!! Természetesen akkor ha nincs segítségünk, mert ha van mehet párhuzamosan a dolog!!
8 db. tojásfehérjét csipet sót v. kicsi citromlevet csorgatok bele és mikor már majdnem jó akkor bele teszek 20 dkg. cukrot, majd jó keményhabbá verem. Ezután amikor a pudingot is felfőzetm, akkor szép óvatos, de határozott gyors mozdulatokkal belekeverem a tojáshabot a pudingba, pár percig ( 2-3 percig) főzzük!!!
Ha kész akkor az előkészített tepsiben a tészára borítjuk az elkészített krémet. Amíg folyik a krém szépen széles késsel huzgáljuk felfelé el a tepsi oldalától amíg meg nem dermed én nyitott ablaknál csinálom!! :)
Végül a másik előre feldarabolt tésztát a tetejére rakom , ( mikor kisült a tészta a szebbik lapot feldarabolom amilyen nagyságú krémest szeretnék) és porcukorral meghintem! 1-2 órára hidegen helyre teszem
Jó étvágyat mindenkinek!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Schokoküchlein mit Orangen-Safran-Sauce
Schokoküchlein mit Orangen-Safran-Sauce

1. Schritt Für die Orangen-Safran-Sauce alle Zutaten – ausser die Maisstärke – in einem Topf aufkochen, zur Seite stellen und ziehen lassen. 2. Schritt Den Backofen auf 180 °C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Györgyi
Szabolcsi almás máktorta
Szabolcsi almás máktorta

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Olajozott, liszt...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pihe-puha mézes kalács
Pihe-puha mézes kalács

A mézet és a margarint összemelegítjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a margarinos elegyhez. Hozzáadjuk a fahéjat, a mézeskalács f...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Kürtöskalácskifli
Kürtöskalácskifli

1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából. 3. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk