12 szelethez:
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
12,5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás
25 dkg zsírszegény túró
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja és leve
1 tasak zselatin (10 g)
5 dl tejszín
A szóráshoz:
porcukor
A lisztet, a sütőport, 12,5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a margarint és a tojásokat (kézi robotgéppel) simára keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a szebbiket kiválasztjuk a tetejére. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citromlével és héjjal. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a túrókrémbe forgatjuk. A kevésbé szép tortalapot visszatesszük a formába, közárjuk a kapcsot. Rákenjük a krémet, elsimítjuk, és kb. 2 órára hidegre tesszük. A maradék tortalapot 12 szeletre vágjuk, és krémre illesztjük. Megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa porcukrot a vajjal és a reszelt citromhéjjal babosra keverjük, összeturmixolva hozzáadjuk az ananászkonzerv felét, majd a keményre felvert tejszínhabot. Az így kapott krémmel meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű