12 szelethez:
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
12,5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás
25 dkg zsírszegény túró
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja és leve
1 tasak zselatin (10 g)
5 dl tejszín
A szóráshoz:
porcukor
A lisztet, a sütőport, 12,5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a margarint és a tojásokat (kézi robotgéppel) simára keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a szebbiket kiválasztjuk a tetejére. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citromlével és héjjal. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a túrókrémbe forgatjuk. A kevésbé szép tortalapot visszatesszük a formába, közárjuk a kapcsot. Rákenjük a krémet, elsimítjuk, és kb. 2 órára hidegre tesszük. A maradék tortalapot 12 szeletre vágjuk, és krémre illesztjük. Megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a tojásokat szétválasztottam, a sárgákat a cukorral elkvertem, hozzáadtam a sütőport, sót, olajat, kakaóport majd a rizslisztet is és összekevertem. A fehérjéket robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát. A tealeveleket a filterből öntsük át egy csészébe, adjuk hozzá a forró vizet. Tegyük f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepestöltelék elkészítése: A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű