50 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy zsír (én vajjal készítettem)
15 dkg porcukor
1 egész tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
kis tejföl (én kb. 3 kis evőkanállal tettem bele)
A száraz anyagokkal összemorzsoljuk a vajat, vagy zsírt, majd beleütjük a tojást, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Ne gyúrjuk sokáig!!! Vékonyra kinyújtjuk, majd a kétféle szaggatóval kiszaggatjuk, világosra sütjük, nem szabad, hogy megbarnuljon. Gyorsan sül! Pár perc.
Mikor kihűlt, akkor lekvárral összeragasszuk őket, majd a tetejét megporcukrozzuk.
Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. A tésztájának lágynak, de azért dolgozhatónak kell lennie. Ha túl lágynak érzed, nyugodtan tegyél bele meg egy kis lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA puha vajat, a cukrot a tojást, és a lereszelt gyömbért egy tálba tesszük, és kézi mixerrel puhára, habosra dolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és kézzel ö...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: Könnyű