50 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy zsír (én vajjal készítettem)
15 dkg porcukor
1 egész tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
kis tejföl (én kb. 3 kis evőkanállal tettem bele)
A száraz anyagokkal összemorzsoljuk a vajat, vagy zsírt, majd beleütjük a tojást, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Ne gyúrjuk sokáig!!! Vékonyra kinyújtjuk, majd a kétféle szaggatóval kiszaggatjuk, világosra sütjük, nem szabad, hogy megbarnuljon. Gyorsan sül! Pár perc.
Mikor kihűlt, akkor lekvárral összeragasszuk őket, majd a tetejét megporcukrozzuk.
16 kis tégla alakúra vágott sajt szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb. Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a darált mandulát. A vajjal elmorzsoljuk majd a vaníliás p.cukrot is hozzá adjuk. A két tojás sárgájával egynemű masszává gyúrjuk. Folpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Nem szabad nagyon kemé...
Elkészítési idő: 28 perc / előké Nehézség: KönnyűA cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, összekavarjuk a vajjal, felöntjük a vízzel. Felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a tejport. Min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű