Tepsi mérete: 20 cm x 30 cm
Hozzávalók:
4 db nagy tojás
13 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
3 cs. puncs pudingpor
3-4 dl tej
1 cs. vanília pudingpor
16 dkg margarin vagy vaj
13 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. vanília aroma
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie.
A tojássárgáját egyenként hozzákeverem.
A sütőport hozzáadom a pudingporhoz és együtt belekeverem a tojáshabhoz. Én most ezt is géppel kevertem hozzá nem fakanállal.
A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem és beleöntöttem masszát.
A gázsütőt 5-ös fokozaton előmelegítettem és 25 perc alatt megsütöttem.
Sütés után rácsra tettem és hagytam kihülni.
A krémhez először elkészítettem a pudingot.
A tejben csomómentesre kevertem a pudingport és sűrűre főztem.
A vajat a porcukorral és a vanília aromával együtt sima állagúra kevertem.
Amikor kihűlt a puding akkor géppel összekevertem a vajas krémmel.
A piskótát ketté vágtam.
Az alsó lapra rákentem a krémet.
A felső lapot rátettem és egy kicsit megnyomkodtam, hogy a krém elterüljön alatta.
Másnap felszeleteltem, porcukorral megszórtam a tetejét és csokiszívvel díszítettem.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. Egy másik edényben a cukrot és a tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk. Ezután a cukros-sárgás habhoz hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a Coca Colát és a sütőporral elkevert lisztet . A 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 110 C-ra, valamint előkészítünk kb. 10 cm átmérőjű, és 2-3 cm magas peremű kerámia brulée sütőformákat, és egy magas peremű tepsit. A formákat a tepsibe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSerpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket és a szezámmagot, külön-külön. A zabpelyhet, zabkorpát összekeverjük a sütőporral, a sóval, és a szódabikarbónával. A vajat felolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes