Tészta
3 db tojás
100 g cukor
1 tk szódabikarbóna
200 g liszt
Töltelék
3 narancs
3 mandarin
150 g ananász
150 g banán
Krém
50 g zselatin
1 cs vaníliás cukor
900 g tejföl, sovány
200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát. Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 °C hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.
A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.
A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel (lásd kép!).Kis krém,ami ellepi a narancsszeleteket.
Szórjuk bele a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntsünk rá, hogy ellepje a tejfölös krémből, majd ismét tészta, gyümölcs, krém.
Fedjük le folpackkal, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Elkészítés: A kakaós lapot ráhelyezzük a tálra, amin majd tálaljuk a tortát. (Kapcsos tortaformát csatoljuk a torta köré, hogy tartsa meg a krémeket, a zselatint, míg megkötnek.)...
Elkészítési idő: 1óra 45 percA tojás sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük. Hozzákeverjük a lisztet majd a tojásfehérje habját és 4 lapot sütünk belőle . A málnás krém hozzávalóit keverjük össze....
Elkészítési idő:A hozzávalókból piskótát sütünk. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor...
Elkészítési idő: