Tésztához (kb 60 db):
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
Bevonathoz:
200 g porcukor
2 tojásfehérje
A ragasztáshoz:
15 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk.
A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és összeragasztjuk őket.
Egy kicsit talán pepecselős munka, de szerintem megéri. :))
Nehézség: közepes
Sütési idő: 10-15 p
Sütési hőfok: 180°C
A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 evőkanál olajat is öntünk, maximum 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjalelkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon. A túró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. Ehhez a vajat a cukorral, a kókusszal és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pudingot célszerű előző nap, vagy a készítés előtt pár órával elkészíteni. A tejet felfőzzük. Közben a cukrot, kakaóport , keményítőt, összekeverjük egy kevés hideg tejjel, amit...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Alap: Gyorsan összegyúrom a tésztához az összes hozzávalót, golyót formázok, két részre osztom, mindegyik részt fóliába csomagolom, és legalább 1 órára hűtőbe teszem. Enyhén li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű