Tésztához (kb 60 db):
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
Bevonathoz:
200 g porcukor
2 tojásfehérje
A ragasztáshoz:
15 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk.
A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és összeragasztjuk őket.
Egy kicsit talán pepecselős munka, de szerintem megéri. :))
Nehézség: közepes
Sütési idő: 10-15 p
Sütési hőfok: 180°C
Tészta: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd üssük bele a négy egész tojást. Robotgéppel keverjük ki jó habosra. (legalább háromszorosa legyen) Ezután állandó keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal, a mandula szeletekkel és a sóval. Egy másik tálban habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA boszorkánypogácsa elkészítéséhez a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a felének a levét, a kettéválasztott toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítem el,mivel annak hűlnie kell. A pudingot a cukorral,tejjel lassú tűzön,folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzöm,majd hagyom kihűlni. Ezek után készítem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz