Családireceptkönyv.hu

Non-plus


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 60 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához (kb 60 db):

300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája

Bevonathoz:

200 g porcukor
2 tojásfehérje

A ragasztáshoz:

15 dkg baracklekvár

Elkészítés:



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk.
A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és összeragasztjuk őket.

Egy kicsit talán pepecselős munka, de szerintem megéri. :))

Nehézség: közepes
Sütési idő: 10-15 p
Sütési hőfok: 180°C

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Bounty rolád
Bounty rolád

Tészta: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd üssük bele a négy egész tojást. Robotgéppel keverjük ki jó habosra. (legalább háromszorosa legyen) Ezután állandó keverés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Amerikai mandulás-mákos muffin
Amerikai mandulás-mákos muffin

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal, a mandula szeletekkel és a sóval. Egy másik tálban habosra ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Boszorkány pogácsa
Boszorkány pogácsa

A boszorkánypogácsa elkészítéséhez a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a felének a levét, a kettéválasztott toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIGA PUDINGOS *
CSIGA PUDINGOS *

Először a tölteléket készítem el,mivel annak hűlnie kell. A pudingot a cukorral,tejjel lassú tűzön,folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzöm,majd hagyom kihűlni. Ezek után készítem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk