Tésztához (kb 60 db):
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
Bevonathoz:
200 g porcukor
2 tojásfehérje
A ragasztáshoz:
15 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk.
A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és összeragasztjuk őket.
Egy kicsit talán pepecselős munka, de szerintem megéri. :))
Nehézség: közepes
Sütési idő: 10-15 p
Sütési hőfok: 180°C
Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sár...
Elkészítési idő: 30 őerc Nehézség: KönnyűA rizst háromszoros mennyiségű vízben felteszem főni. Hosszában kettévágom a vaníliarudat, és a rizstejben felfőzöm. Forralás után leveszem a tűzről, és lefedve hűlésig hagyom, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk ,majd kicsit pihentetjük. Addig lereszeljük az almát, ízesítjük vaníliával,ha szükséges cukorral is,fahéj . A tésztát kisodorjuk - vegyük két felé sodrás előt...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűZuerst 4 Eier in einer Pfanne mit 200 g Zucker und 1 Tütchen Vanillezucker vermengen. Dann alles mit einem Schneebesen vermengen, dann 2 EL Mehl unterrühren. Danach 500 ml Milch...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű