2 nagy padlizsán
3 paradicsom
25 dkg mozzarella
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a megsült padlizsánok közepébe teszünk egy-egy szeletet, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, fűszerezzük, majd feltekerjük. Ezt követően tepsibe tesszük és 160 fokos sütőben 5-7 percen át pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon. Salátával tálaljuk.
A cukkinit besózzuk és kinyomkodjuk ha levet eresztett.Hozzá keverjük a tojást ,sajtot,a zúzott fokhagymát,és borsot,valamint annyi zsemlemorzsát ,hogy egy jól formázható masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát finomra darabolom, ezt teszem a fokhagymával is. 2. Kikeverem a barbecue-szószt: a fűszerek felét összedolgozom a paradicsompürével és juharsziruppal, mustárral, ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára. Az öntethez a hozzávalókat keverd össze. A spárgákat tisztítsd meg – a zöld spárgának elég a száraz szárát letörni ott, ah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt feloldjuk 200 ml langyos vízben, hozzákeverjük a cukrot is. A lisztet, a sót és az olajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű