2 nagy padlizsán
3 paradicsom
25 dkg mozzarella
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a megsült padlizsánok közepébe teszünk egy-egy szeletet, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, fűszerezzük, majd feltekerjük. Ezt követően tepsibe tesszük és 160 fokos sütőben 5-7 percen át pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon. Salátával tálaljuk.
A karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz apróra tördelt spagettit sós vízben kifőzzük. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a darált sonkát és a nagyon apró kockákra vágott sajtot. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral. Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott, és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hossz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű