Így lehet a tojások szétválasztása nélkül is rendkívül finom és lágy piskótát készíteni!
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
Így készítsd:
Üsd az egész tojásokat a keverőtálba és habverővel verd 5 percen keresztül.
Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.
Végül lassan, fakanállal forgatva add hozzá a lisztet.
Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.
Pici titok: Mindig tegyél a piskótához egy csipet sót, jobban kihozza az ízeket!
Igazi cukrász recept! Ha így készíted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható, lágy és formázható lesz a piskóta.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 tojás
1 cs. sütőpor
Így készítsd:
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukor kb 2/3-ával.
A tojások sárgáját is verd keménnyé a cukor maradékával. A kemény tojásfehérje lesz az alap, ebbe forgasd bele a habbá vert sárgáját.
Ezt csináld a kezeddel, az ujjaiddal, hogy meg ne sértsd a tészta alapot, ne törd össze. Ezért inkább csak “forgasd össze” a fehérjét és a sárgáját. A lisztet jól keverd el a sütőporral egy tálban, majd egy sűrű szövésű szitán keresztül lassan adagold hozzá az összeforgatott alapodhoz. 3 részletben szitáld bele.
A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.
Tipp: A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás.
20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
Csinálhatod kakaós változatban is. Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!
elkészítés A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha va...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA meggybefőttet lecsepegtetjük. A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A tojások sárgáját a kristálycukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a meleg vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét 4 ek vízzel és 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Bele a többi cukrot, a sárgákat egyenként és még 4 ek vizet, majd lassan a lisztet is, ebben előzőleg elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű