Családireceptkönyv.hu

Piskóta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Így lehet a tojások szétválasztása nélkül is rendkívül finom és lágy piskótát készíteni!



Hozzávalók:

5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt



Így készítsd:

Üsd az egész tojásokat a keverőtálba és habverővel verd 5 percen keresztül.
Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.
Végül lassan, fakanállal forgatva add hozzá a lisztet.
Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.
Pici titok: Mindig tegyél a piskótához egy csipet sót, jobban kihozza az ízeket!

Elkészítés:


Igazi cukrász recept! Ha így készíted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható, lágy és formázható lesz a piskóta.


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 tojás
1 cs. sütőpor

Így készítsd:

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukor kb 2/3-ával.
A tojások sárgáját is verd keménnyé a cukor maradékával. A kemény tojásfehérje lesz az alap, ebbe forgasd bele a habbá vert sárgáját.
Ezt csináld a kezeddel, az ujjaiddal, hogy meg ne sértsd a tészta alapot, ne törd össze. Ezért inkább csak “forgasd össze” a fehérjét és a sárgáját. A lisztet jól keverd el a sütőporral egy tálban, majd egy sűrű szövésű szitán keresztül lassan adagold hozzá az összeforgatott alapodhoz. 3 részletben szitáld bele.
A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.
Tipp: A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás.

Trükkök, tippek, praktikák:


20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
Csinálhatod kakaós változatban is. Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almafánk
Almafánk

Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc Elkészítés: Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós narancsos briós (Szabi)
Kakaós narancsos briós (Szabi)

A tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel. Az utolsó p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Kívánatos diós-mákos tekercs – így készíti a nagymam
Kívánatos diós-mákos tekercs – így készíti a nagymam

Elkészítés A diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kanonok lepény
Kanonok lepény

tészta hozzávalóit összekeverjük a( lekváron és dión kívűl) -hogy könnyen dolgozható legyen ...ha szükséges tejet adunk hozzá -ketté osztjuk a tésztát -az egyik felét ki...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk