Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piskóta tekercses- pudingos-gyümi tta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótatekercs: 6 db egész tojást 6 púpozott evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral a legmagasabb fokozaton 20 percig kevertem. A sütőt 20 percig előmelegítettem a legmagasabb hőfokon. A tojáshabhoz kevertem 6 ek finomlisztet ,amibe 1/2 csomag sütőport kevertem. A tésztát egy 37×37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. 5 percig 200 C°-on sütöttem, majd kb 10 percig 180 C°-on. Mikor kivettem konyharuhára fordítottam, lehúztam a papírt és 3x 4x fel-le tekertem, majd feltekerve a konyharuhában hagytam kihűlni. Mikor kihűlt kicsike rummal elkevert lekvárral jól megkentem és Folpackba csomagoltam másnapig.

Elkészítés:


Piskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz 16 dkg cukrot és 1,5 csomag vaníliás cukrot raktam és kb 10 percig kevertem a legmagasabb fokozaton. 20 dkg liszthez és 10 dkg kukorica keményítőhöz (eredetileg 30 dkg liszt lenne, de ha 1/3 rész keményítőt rakok a piskóta tésztájába az íze ugyanaz, de stabilabb és könnyebben vágható) 1 csomag sütőport kevertem. A tojássárgás masszához felváltva kevertem hozzá óvatosan a tojásfehérje habot és a lisztes keveréket. A sütőt 220 C°-ra melegítettem. A forma aljába sütőpapírt raktam és az oldalát vajaztam és liszteztem. Beleraktam a piskóta tésztát. Úgy igazítottam, hogy a szélén magasabban legyen a tészta. így ha a közepe megemelkedik sütés közben egyenes lesz a végeredmény. 180 C°-on 10 percig sütöttem, majd kb. 160 C°-on még 20 percig. Rácson hagytam kihűlni.

Tejszínes vanília krém: 2 csomag vanília pudinghoz 6 ek cukrot kevertem (lehet 8 is, de mi nem szeretjük nagyon édesen). 8 dl tejjel nem túl kemény pudingot főztem belőle. Hűlés közbe a pudingot gyakran kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön. 1/2 liter Hulalát kemény habbá kevertem. A pudingot is, mikor kihűlt robotgéppel jól összekevertem. A tejszínhabba forgattam a vanília pudingot. Raktam hozzá kb 1 tk vanília aromát és belekevertem rumot is (ízlés szerint).

Összeállítás: A piskótát 3 lapra vágtam. A piskóta tekercset kb 1 cm-es szeletekre. 1 üveg barackbefőttet apró kockára szeleteltem, 1 doboz felezett őszibarack befőttet pedig szép szeletekre. Kb fél üveg meggybefőtt kell még a tetejére. és 1 kis üveg lekvár is kell hozzá.
Az alsó piskótalapot tortatálcára tettem és megkentem lekvárral. Mikor ezzel megvoltam köré raktam a kapcsos tortaforma oldalát. Ezt követően már így dolgoztam. A tésztára körbe a forma mentén ráállogattam a piskóta tekercs szeleteket. Majd a krém kb 2/5-öd a tésztára simítottam és jól megszórtam őszibarack befőttel. A középső tortalap széléből levágtam körbe kb 1 cm-t és a krémre raktam. Jól megnyomkodtam. :) Majd újra lekvárt, 2/5 krémet és a maradék apróra vágott befőttet tettem rá. Erre raktam az utolsó tortalapot, ezt is jól megnyomkodtam. A tetejére került a maradék krém és díszítettem a gyümölcsökkel.
2 csomag tortazseléből 4 ek cukorral és 1/2 liter vízzel zselatint készítettem és ezt raktam a torta tetején a gyümölcsökre. 1 napra ment a hűtőbe. Másnap szépen le lehet venni a kapcsos tortaformát róla és kész a torta!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lengyel túrótorta
Lengyel túrótorta

A túrót, a puha vajat, a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a lisztet krumplinyomóval átnyomjuk, összedolgozzuk, a legvégén a felvert tojásfehérjé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pillekönnyű diós szelet (torta)
Pillekönnyű diós szelet (torta)

ELKÉSZÍTÉS: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott,...

Elkészítési idő: 75
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-mogyorós-karamellás torta-sütés nélkül
Epres-mogyorós-karamellás torta-sütés nélkül

Az alap hozzávalóit összekeverjük, belenyomkodjuk a piteformába egyenletesen, és amíg a krémet készítjük, addig a fagyasztóba tesszük. A krémhez az epret összeturmixol...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Parfétorta
Parfétorta

A tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belec...

Elkészítési idő: Sok
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk