menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta tekercses- pudingos-gyümi tta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótatekercs: 6 db egész tojást 6 púpozott evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral a legmagasabb fokozaton 20 percig kevertem. A sütőt 20 percig előmelegítettem a legmagasabb hőfokon. A tojáshabhoz kevertem 6 ek finomlisztet ,amibe 1/2 csomag sütőport kevertem. A tésztát egy 37×37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. 5 percig 200 C°-on sütöttem, majd kb 10 percig 180 C°-on. Mikor kivettem konyharuhára fordítottam, lehúztam a papírt és 3x 4x fel-le tekertem, majd feltekerve a konyharuhában hagytam kihűlni. Mikor kihűlt kicsike rummal elkevert lekvárral jól megkentem és Folpackba csomagoltam másnapig.

Elkészítés:


Piskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz 16 dkg cukrot és 1,5 csomag vaníliás cukrot raktam és kb 10 percig kevertem a legmagasabb fokozaton. 20 dkg liszthez és 10 dkg kukorica keményítőhöz (eredetileg 30 dkg liszt lenne, de ha 1/3 rész keményítőt rakok a piskóta tésztájába az íze ugyanaz, de stabilabb és könnyebben vágható) 1 csomag sütőport kevertem. A tojássárgás masszához felváltva kevertem hozzá óvatosan a tojásfehérje habot és a lisztes keveréket. A sütőt 220 C°-ra melegítettem. A forma aljába sütőpapírt raktam és az oldalát vajaztam és liszteztem. Beleraktam a piskóta tésztát. Úgy igazítottam, hogy a szélén magasabban legyen a tészta. így ha a közepe megemelkedik sütés közben egyenes lesz a végeredmény. 180 C°-on 10 percig sütöttem, majd kb. 160 C°-on még 20 percig. Rácson hagytam kihűlni.

Tejszínes vanília krém: 2 csomag vanília pudinghoz 6 ek cukrot kevertem (lehet 8 is, de mi nem szeretjük nagyon édesen). 8 dl tejjel nem túl kemény pudingot főztem belőle. Hűlés közbe a pudingot gyakran kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön. 1/2 liter Hulalát kemény habbá kevertem. A pudingot is, mikor kihűlt robotgéppel jól összekevertem. A tejszínhabba forgattam a vanília pudingot. Raktam hozzá kb 1 tk vanília aromát és belekevertem rumot is (ízlés szerint).

Összeállítás: A piskótát 3 lapra vágtam. A piskóta tekercset kb 1 cm-es szeletekre. 1 üveg barackbefőttet apró kockára szeleteltem, 1 doboz felezett őszibarack befőttet pedig szép szeletekre. Kb fél üveg meggybefőtt kell még a tetejére. és 1 kis üveg lekvár is kell hozzá.
Az alsó piskótalapot tortatálcára tettem és megkentem lekvárral. Mikor ezzel megvoltam köré raktam a kapcsos tortaforma oldalát. Ezt követően már így dolgoztam. A tésztára körbe a forma mentén ráállogattam a piskóta tekercs szeleteket. Majd a krém kb 2/5-öd a tésztára simítottam és jól megszórtam őszibarack befőttel. A középső tortalap széléből levágtam körbe kb 1 cm-t és a krémre raktam. Jól megnyomkodtam. :) Majd újra lekvárt, 2/5 krémet és a maradék apróra vágott befőttet tettem rá. Erre raktam az utolsó tortalapot, ezt is jól megnyomkodtam. A tetejére került a maradék krém és díszítettem a gyümölcsökkel.
2 csomag tortazseléből 4 ek cukorral és 1/2 liter vízzel zselatint készítettem és ezt raktam a torta tetején a gyümölcsökre. 1 napra ment a hűtőbe. Másnap szépen le lehet venni a kapcsos tortaformát róla és kész a torta!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Túrótorta almás-habos /Éva féle/
Avatar Bory mama Kedvelnék
Túrótorta almás-habos /Éva féle/

A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a túrót a pudingport, melyben elkevertem a sütőport. Ha kész vajazott lisztezett tortasütőbe tesszük. 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jucus
Narancstorta
Narancstorta

1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tiramisu torta (paleo)
Tiramisu torta (paleo)

A piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük. A verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd evőkanalanként a vaníliával porrá őr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliakrémes mandulatorta
Vaníliakrémes mandulatorta

Először a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk