Piskótatekercs: 6 db egész tojást 6 púpozott evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral a legmagasabb fokozaton 20 percig kevertem. A sütőt 20 percig előmelegítettem a legmagasabb hőfokon. A tojáshabhoz kevertem 6 ek finomlisztet ,amibe 1/2 csomag sütőport kevertem. A tésztát egy 37×37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. 5 percig 200 C°-on sütöttem, majd kb 10 percig 180 C°-on. Mikor kivettem konyharuhára fordítottam, lehúztam a papírt és 3x 4x fel-le tekertem, majd feltekerve a konyharuhában hagytam kihűlni. Mikor kihűlt kicsike rummal elkevert lekvárral jól megkentem és Folpackba csomagoltam másnapig.
Piskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz 16 dkg cukrot és 1,5 csomag vaníliás cukrot raktam és kb 10 percig kevertem a legmagasabb fokozaton. 20 dkg liszthez és 10 dkg kukorica keményítőhöz (eredetileg 30 dkg liszt lenne, de ha 1/3 rész keményítőt rakok a piskóta tésztájába az íze ugyanaz, de stabilabb és könnyebben vágható) 1 csomag sütőport kevertem. A tojássárgás masszához felváltva kevertem hozzá óvatosan a tojásfehérje habot és a lisztes keveréket. A sütőt 220 C°-ra melegítettem. A forma aljába sütőpapírt raktam és az oldalát vajaztam és liszteztem. Beleraktam a piskóta tésztát. Úgy igazítottam, hogy a szélén magasabban legyen a tészta. így ha a közepe megemelkedik sütés közben egyenes lesz a végeredmény. 180 C°-on 10 percig sütöttem, majd kb. 160 C°-on még 20 percig. Rácson hagytam kihűlni.
Tejszínes vanília krém: 2 csomag vanília pudinghoz 6 ek cukrot kevertem (lehet 8 is, de mi nem szeretjük nagyon édesen). 8 dl tejjel nem túl kemény pudingot főztem belőle. Hűlés közbe a pudingot gyakran kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön. 1/2 liter Hulalát kemény habbá kevertem. A pudingot is, mikor kihűlt robotgéppel jól összekevertem. A tejszínhabba forgattam a vanília pudingot. Raktam hozzá kb 1 tk vanília aromát és belekevertem rumot is (ízlés szerint).
Összeállítás: A piskótát 3 lapra vágtam. A piskóta tekercset kb 1 cm-es szeletekre. 1 üveg barackbefőttet apró kockára szeleteltem, 1 doboz felezett őszibarack befőttet pedig szép szeletekre. Kb fél üveg meggybefőtt kell még a tetejére. és 1 kis üveg lekvár is kell hozzá.
Az alsó piskótalapot tortatálcára tettem és megkentem lekvárral. Mikor ezzel megvoltam köré raktam a kapcsos tortaforma oldalát. Ezt követően már így dolgoztam. A tésztára körbe a forma mentén ráállogattam a piskóta tekercs szeleteket. Majd a krém kb 2/5-öd a tésztára simítottam és jól megszórtam őszibarack befőttel. A középső tortalap széléből levágtam körbe kb 1 cm-t és a krémre raktam. Jól megnyomkodtam. :) Majd újra lekvárt, 2/5 krémet és a maradék apróra vágott befőttet tettem rá. Erre raktam az utolsó tortalapot, ezt is jól megnyomkodtam. A tetejére került a maradék krém és díszítettem a gyümölcsökkel.
2 csomag tortazseléből 4 ek cukorral és 1/2 liter vízzel zselatint készítettem és ezt raktam a torta tetején a gyümölcsökre. 1 napra ment a hűtőbe. Másnap szépen le lehet venni a kapcsos tortaformát róla és kész a torta!
1. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos torta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrém készítése : 6 dl tej + 1 tábla csokoládé + vaníliás cukrot felforralunk. Majd a az őrölt mandulát - kb 25 dkg hozzá keverjük. Amint kihűlt, a felhabosított mascarponého...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű