menu

Családireceptkönyv.hu

Puha mézeskalács


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 60-70 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



76 dkg liszt
34 dkg porcukor
2 púpos kk szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg margarin/vaj
4 tojás
4 ek méz

Tetejére:

1 tojásfehérje
15 dkg porcukor

Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.

Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tetszőleges formákat szúrunk belőle, és olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsin 160-180 fokos sütőben világos barnára sütjük.

A díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg szép fényes nem lesz, és kanállal csúcsot lehet bele húzni. A kisült mézeskalácsokat ezzel a mázzal kedvünk szerint dekorálhatjuk.
Tipp:

Kb. 60-70 db lesz ebből a mennyiségből.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kisült mézeskalácskáimból marad néhány csizma amit nem díszítettem fel......összeragasztottam sárgabaracklekvárral ,olvasztott csokiba mártottam és megszórtam kókuszreszelékkel!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli
Bejgli

A lisztet, vajat, zsírt, cukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy csipet cukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a csipet só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldborsófasírt joghurtos szósszal
Zöldborsófasírt joghurtos szósszal

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! 2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos és Diós beigli
Mákos és Diós beigli

1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk