76 dkg liszt
34 dkg porcukor
2 púpos kk szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg margarin/vaj
4 tojás
4 ek méz
Tetejére:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tetszőleges formákat szúrunk belőle, és olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsin 160-180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg szép fényes nem lesz, és kanállal csúcsot lehet bele húzni. A kisült mézeskalácsokat ezzel a mázzal kedvünk szerint dekorálhatjuk.
Tipp:
Kb. 60-70 db lesz ebből a mennyiségből.
A kisült mézeskalácskáimból marad néhány csizma amit nem díszítettem fel......összeragasztottam sárgabaracklekvárral ,olvasztott csokiba mártottam és megszórtam kókuszreszelékkel!!!
A lisztet, vajat, zsírt, cukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy csipet cukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a csipet só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! 2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű