menu

Családireceptkönyv.hu

Cipóban sült csülök


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
•Egy szép füstölt csülök
•60 dkg kenyérliszt
•2 tk. só
•2 ek. olaj
•1 tk. cukor
•2 dkg élesztő
•kb. 3,5 dl víz

Elkészítés:


Elkészítés:

A csülköt előző nap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni.

Másnap az élesztőt a cukorral elkeverem majd adok hozzá kevés langyos vízet és 3-4 ek. lisztet, 5-10 percig hagyom pihenni. Ezután a többi hozzávalóval rugalmas, hólyagos tésztát gyúrok. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni.



Míg kel a tészta, a csülköt kicsontozom, leszedem a bőrét is.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítom, elfelezem. Mindkét tésztát cipóformára igazítom, majd kör alakúra nyújtom. Közepére rakom csülköt, majd a tésztaszéleket visszahajtom. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakom (a hajtás kerüljön alulra) és hagyom, hogy ismét duplájára keljenek.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A megkelt cipókat vizes kézzel körbe simítom, beteszem a forró sütőbe. Kb. 40 perc alatt kész. A csülök hús közé lehet tenni egészben hagyott főtt tojást, úgy szeletelve még mutatósabb, nekem az most kimaradt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Langyosan vagy hidegen is fínom. Újhagyma, retek, paprika, paradicsom, lilahagyma, és természetesen húsvét lévén ecetes torma is fínom hozzá hozzá.

Cipóban sült csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Újévi malackák
Újévi malackák

Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a et, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen vékonyra kinyú...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres-serpenyős tarja avokádósalsával
Fűszeres-serpenyős tarja avokádósalsával

Az ananászt megpucoljuk és felkockázzuk. Az avokádó héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát ugyancsak kockákra vágjuk és az ananászhoz adjuk. Ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, így az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mini mézeskalács fánkok
Mini mézeskalács fánkok

Tészta Melegítsük elő a sütőt 175°C hőmérsékletre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a barna cukornak csak a felét adjuk hozzá. Keverjük össze a nedves alapanyagokat is, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
 mogyorós házi szaloncukor
mogyorós házi szaloncukor

Az őrölt mogyorót összekeverjük az édesítővel és a kakaóporral, majd a vizet kanalanként hozzáadva formázható masszát készítünk akár kézzel, akár egy kanál segítségével. A masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk