REG ENOR-OS LEVENDULÁS LIMONÁDÉ
Elkészítése nagyon egyszerű, a szörp és a belőle készült koktél, maga a tökéletes ízharmónia!
Ráadásul, ha természetes édesítővel (pl. eritrittel) készíted el, akkor a regenor kúra alatt is nyugodtan fogyaszthatod.
Amire szükséged lesz hozzá:
6 bögre édesítőszer pl eritrit
6 citrom leve
2 bögre tisztított víz
2 bögre levendulavirág
Az elkészítése alig vesz igénybe néhány percet!
A tisztított vízhez add hozzá az eritritet és a citromlevet és forrald fel. Amikor az édesítőszer már teljesen elolvadt, szórd bele a levendulavirágokat, zárd el a lángot. A főzetet lefedve hagyd néhány órára pihenni, ázni.. Ezután szűrd le és forrald fel újra. A szörpöt forrón töltsd előzőleg sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztban néhány nap alatt hagyd kihűlni.
A szörp gyönyörű rózsaszínű lesz.
Kevés szörpöt önts a poharad aljára, öntsd fel tisztított vízzel, a meleg estéken tegyél bele jégkockákat, díszítsd fel levendula virággal, dőlj hátra… és már ihatod is.
Levendula szirup:
Elkészítés módja
A vizet felforraljuk, majd hozzátesszük az eritritet, addig kevergetjük míg el nem olvad az édesítő. A levendula virágokat beletesszük a szirupba. A citromot karikákra vágjuk és a citromsavval együtt szintén hozzátesszük a sziruphoz. Lefedjük és egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és csavaros üvegekbe töltjük. A színe csodás lila színűvé válik a citromsavtól. Hűtőben tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Ha mégis szeretnénk tartósítani, akkor egy késhegynyi Na Benzoátot tehetünk hozzá. Levendula fröccsöt készíthetünk belőle szódával és sok-sok jégkockával, esetleg citromkarikával.
Bevásárlólista/hozzávalók
-3 evőkanál levendula virág jó minőségű legyen, különben keserű lesz a szirupunk
-1 l víz
-30 dkg eritrit (az eritritből azért kell ilyen kevés, különben kikristályosodik, ezzel nem lesz olyan édes szirupunk)
-1-2 teáskanál citromsav ízlés szrint
-1 citrom karikákra szelve
A vizet felforraljuk. A megmosott mentalevelet, a teát és a cukrot kancsóba tesszük, leöntjük a vízzel, és 3 percig állni hagyjuk. Eltávolítjuk belőle a filtereket, megkeverjük, ho...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk. Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk. Hűvös helyre tesszük, és 2-...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA ribizlit megmossuk,a száráról lefejtjük a szemeket. Kézzel vagy préssel összenyomjuk,szűrőzsákban 1éjszakán át csöpögtetjük a cukorra és az aszkorbin savra. Másnap felfőzzük (g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű