Családireceptkönyv.hu

Reg-enoros limonádék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


REG ENOR-OS LEVENDULÁS LIMONÁDÉ

Elkészítése nagyon egyszerű, a szörp és a belőle készült koktél, maga a tökéletes ízharmónia!
Ráadásul, ha természetes édesítővel (pl. eritrittel) készíted el, akkor a regenor kúra alatt is nyugodtan fogyaszthatod.

Amire szükséged lesz hozzá:

6 bögre édesítőszer pl eritrit
6 citrom leve
2 bögre tisztított víz
2 bögre levendulavirág

Az elkészítése alig vesz igénybe néhány percet!

A tisztított vízhez add hozzá az eritritet és a citromlevet és forrald fel. Amikor az édesítőszer már teljesen elolvadt, szórd bele a levendulavirágokat, zárd el a lángot. A főzetet lefedve hagyd néhány órára pihenni, ázni.. Ezután szűrd le és forrald fel újra. A szörpöt forrón töltsd előzőleg sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztban néhány nap alatt hagyd kihűlni.

A szörp gyönyörű rózsaszínű lesz.
Kevés szörpöt önts a poharad aljára, öntsd fel tisztított vízzel, a meleg estéken tegyél bele jégkockákat, díszítsd fel levendula virággal, dőlj hátra… és már ihatod is.

Levendula szirup:

Elkészítés módja

A vizet felforraljuk, majd hozzátesszük az eritritet, addig kevergetjük míg el nem olvad az édesítő. A levendula virágokat beletesszük a szirupba. A citromot karikákra vágjuk és a citromsavval együtt szintén hozzátesszük a sziruphoz. Lefedjük és egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és csavaros üvegekbe töltjük. A színe csodás lila színűvé válik a citromsavtól. Hűtőben tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Ha mégis szeretnénk tartósítani, akkor egy késhegynyi Na Benzoátot tehetünk hozzá. Levendula fröccsöt készíthetünk belőle szódával és sok-sok jégkockával, esetleg citromkarikával.

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 evőkanál levendula virág jó minőségű legyen, különben keserű lesz a szirupunk

-1 l víz

-30 dkg eritrit (az eritritből azért kell ilyen kevés, különben kikristályosodik, ezzel nem lesz olyan édes szirupunk)

-1-2 teáskanál citromsav ízlés szrint

-1 citrom karikákra szelve

Elkészítés:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Marokkói mentatea recept
Marokkói mentatea recept

A vizet felforraljuk. A megmosott mentalevelet, a teát és a cukrot kancsóba tesszük, leöntjük a vízzel, és 3 percig állni hagyjuk. Eltávolítjuk belőle a filtereket, megkeverjük, ho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlikőr
Eperlikőr

Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk. Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk. Hűvös helyre tesszük, és 2-...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizli szörp
Ribizli szörp

A ribizlit megmossuk,a száráról lefejtjük a szemeket. Kézzel vagy préssel összenyomjuk,szűrőzsákban 1éjszakán át csöpögtetjük a cukorra és az aszkorbin savra. Másnap felfőzzük (g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
KUBU
KUBU

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk