Családireceptkönyv.hu

Sajtos keksz


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 tk cukor
só (ízlés szerint)
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len, zabpehely)
kb. 1,5 dl víz

Elkészítés:


A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén apránként hozzáadjuk a vizet, és jól összegyúrjuk az egészet.

A tésztát egy folpackba becsomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

Lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4 x 4 cm).

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk, zsírozott tepsibe tesszük.Tojássárgájával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos kockák Kati-féle
Sajtos kockák Kati-féle

Összedolgozni,kinyújtva 1 órát a hűtőben utána kenni tojással és sajttal és kockázni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
417. Sósrúd 1.
417. Sósrúd 1.

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk