25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 tk cukor
só (ízlés szerint)
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len, zabpehely)
kb. 1,5 dl víz
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén apránként hozzáadjuk a vizet, és jól összegyúrjuk az egészet.
A tésztát egy folpackba becsomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4 x 4 cm).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/
A hozzávalókból tésztát gyurunk. A tepertőt a margarinnal összedolgozzuk. A tésztát elnyujtjuk és rákenjük a tepertő krémet. Háromszor hajtogatjuk, közbe pihentejük. Végül ujjnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. 2. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. 3. Alaposan kidagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk. cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval majd az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A káposztát lereszeljük és besózzuk. ◾️Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és olajon megsütjük. ◾️Borssal fűszerezzük, és ha szükséges még sózzuk. ▪️Ezután kicsit hűlni...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes