2 tojás
1 bögre liszt
kapor
2 bögre tej
1 tasak sütőpor
150 g sajt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál olaj
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
A bögre 2,5 dl.
A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. A lisztbe keverd bele a sütőport és kavard hozzá lassan. Amikor tészta állagú, tedd bele a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy forró serpenyőbe tégy egy kevés olajat é süsd ki a palacsintákat a megszokott módon. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha szeretnéd megtöltheted sajtkrémmel, vagy májkrémmel, tetszés szerint.
A tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A cukkinit megmossuk, lereszeljük. Sóval megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét. 2. Elkészítjük a palacsintatésztát. A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbbet keverjünk ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzűrd le a paradicsomszószt a babról és tedd félre salátához. A babot mosd át és rakd az aprítógépbe és pépesítsd. Add hozzá a hagymákat, petrezselymet, tojást, fűszereket. Keve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 1. A csicseriborsót megmossuk, és 12 órán keresztül áztatjuk. 2. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a borsót késes aprítóval összeaprítjuk. (Ha jó darálónk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű