1/2 kg csiperke gomba
1 ek vaj
zúzott petrezselyem
sajt
só
bors
fokhagymapor
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A gombafejek tönkjét távolítsd el, ha szükséges hámozd meg a gombákat.
3. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe a gombafejeket, mindegyikbe tegyél egy pici vajat és fűszert. Tetejére egy darabka sajt.
4. Tedd a sütőbe, 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
Feta sajttal is tölthető.
Kiváló vacsora!
A túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd robotgéppel felaprítjuk a petrezselyemzölddel együtt. Egy tálban elkeverjük a sajtkrémet a vajjal, majd hozzáadjuk a gombát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott karalábékat kivájtam és lábasban megpároltam a kivájt darabokkal együtt. A kölest 3 dl vízben kevés sóval puhára főztem. A megfőtt karalábédarabokat összeturmixoltam,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítóba néhányszor megforgattam, de nem pépesítettem. Egy nagy fej vöröshagymát apró kockákra vágtam és zsíron megdinszteltem. A tűzről levéve piros őrölt paprikát és 3 gerezd z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű