3-4 db nagy fej fokhagyma
3-4 szál rozmaring
só
darált bors
olívaolaj
A fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd felette csorgassuk meg a fokhagyma vágott részét olívaolajjal. Tegyünk mindegyikre egy-egy ág rozmaringot, és a vágásfelületével lefelé tegyük a papírra. Tegyük forró 150 fokos sütőbe és süssük fél órán keresztül.
Az elkészült fokhagymákat tálaljuk tányérokra, majd késsel kenjük laposra sütött focacciára. A tepsiben maradt fokhagymás olajba a kenyeret bele is tunkolhatjuk.
viz, só, újkrumpli
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük és 8 pogácsát formázunk belőle . 5-10 percre hűtőbe tesszük majd zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.
Elkészítési idő:Laskagombát pörköltnek elkészítem, megpárolom a megpucolt krumplit, keményre megfőzöm a tojásokat. A felkarikázott párolt krumplit a tepsiben elterítem a felét, ráöntöm a gombapör...
Elkészítési idő: