3-4 db nagy fej fokhagyma
3-4 szál rozmaring
só
darált bors
olívaolaj
A fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd felette csorgassuk meg a fokhagyma vágott részét olívaolajjal. Tegyünk mindegyikre egy-egy ág rozmaringot, és a vágásfelületével lefelé tegyük a papírra. Tegyük forró 150 fokos sütőbe és süssük fél órán keresztül.
Az elkészült fokhagymákat tálaljuk tányérokra, majd késsel kenjük laposra sütött focacciára. A tepsiben maradt fokhagymás olajba a kenyeret bele is tunkolhatjuk.
http://kaldeneker.hu/receptjeim/eloetelek/sutoben-sult-fokhagyma.html
Először a tésztát kifőzzük. Én most smack levest használtam, úgyhogy két csomag tésztát egy tálba tettem, majd hozzáadtam a sót, és felöntöttem forró vízzel, és állni hagytam,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA cukkiniket jól megmossuk, a végeit levágjuk, egy tálcára vékony (3-5 mm) szeletekre felvagdossuk, enyhén megszórjuk sóval és borssal, jól összekeverjük őket - tehát nem egyesével...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű