menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült fokhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3-4 db nagy fej fokhagyma
3-4 szál rozmaring

darált bors
olívaolaj

Elkészítés:


A fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd felette csorgassuk meg a fokhagyma vágott részét olívaolajjal. Tegyünk mindegyikre egy-egy ág rozmaringot, és a vágásfelületével lefelé tegyük a papírra. Tegyük forró 150 fokos sütőbe és süssük fél órán keresztül.
Az elkészült fokhagymákat tálaljuk tányérokra, majd késsel kenjük laposra sütött focacciára. A tepsiben maradt fokhagymás olajba a kenyeret bele is tunkolhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://kaldeneker.hu/receptjeim/eloetelek/sutoben-sult-fokhagyma.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: lilia113
Zöldséges „túlélő” muffin
Zöldséges „túlélő” muffin

A szalonnát egy serpenyőben saját zsírján megpirítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az aprított zöldségeket és az őrölt mandulával elkevert szódabikarbónát. Sózzuk és borsozzuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Dödölle
Dödölle

A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk. Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk. Ha me...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese

A hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Babfőzelék  lightosabban
Avatar Krisztián Kedvelnék
Babfőzelék lightosabban

A babot előző este beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt babot ráöntjük, a pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízze...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk