Családireceptkönyv.hu

Svéd fahéjas süti


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tészta: 25g élesztőt kicsit meleg 3dl tejben feloldod aztán 50g olvasztott vajat és egy fél deci cukrot,pici sót és 8dl lisztet összekevertek. Hagyjátok kelni egy fél órát majd 50g margarint összekevertek két kiskanál fahéjjal és fél deci cukorral elkevered. Kinyújtod a tésztát és megkened a töltelékkel. Feltekerheted és úgy felvágod, vagy én felvágtam csíkokra és megtekertem. 250 fokon 8percig sütni kell. Mielőtt a sütőbe megy felvert tojással meg kell kenni őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Muffin formába süsd.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kürtöskalács rudak
Kürtöskalács rudak

A lisztet, sót, cukrokat egy tálba mérjük és kanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a porélsztőt és a langyos tejet, majd a felvert tojás felét és elkezdjük dagasztani a tésztát. Miutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Darina
Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt, sütőpor né
Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt, sütőpor né

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukta buci
Bukta buci

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas napkalács
Fahéjas napkalács

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk