45 dkg liszt
9 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
15 dkg margarin
10 dkg zsír
2 tojás
3 különböző lekvár (kb. 4-4 evőkanálnyi)
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzátesszük a zsírt, a tojásokat és összegyúrjuk a tésztát.
4 cipót formázzuk a tésztából. Egy 20x30 cm-es tepsit kizsírozzuk, és az első kinyújtott tésztalapot beletesszük. Megkenjük meggylekvárral, erre tesszük a második lapot, amelyre baracklekvárt kenünk. Erre ismét tésztalap kerül, ezt megkenjük ribizlilekvárral és befedjük a negyedik lappal.
A sütemény tetejét megszurkáljuk, hogy a sütésközben keletkezett gőz távozni tudjon belőle. 160 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorra.
A tészta elég zsíros, ezért ha szükséges egy pici lisztet még tehetünk hozzá. Készíthetjük csak margarinnal is, de a zsírtól sokkal omlósabb lesz a tészta.
Bármilyen lekvárral nagyon finom, akár egy félével is, de minél több féle van benne, annál zamatosabb. Az eredeti receptben két réteg szilvalekvár és egy réteg baracklekvár volt.
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel ö...
Elkészítési idő: 1 es fel oraElőkészítés A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokoz...
Elkészítési idő:Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: