45 dkg liszt
9 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
15 dkg margarin
10 dkg zsír
2 tojás
3 különböző lekvár (kb. 4-4 evőkanálnyi)
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzátesszük a zsírt, a tojásokat és összegyúrjuk a tésztát.
4 cipót formázzuk a tésztából. Egy 20x30 cm-es tepsit kizsírozzuk, és az első kinyújtott tésztalapot beletesszük. Megkenjük meggylekvárral, erre tesszük a második lapot, amelyre baracklekvárt kenünk. Erre ismét tésztalap kerül, ezt megkenjük ribizlilekvárral és befedjük a negyedik lappal.
A sütemény tetejét megszurkáljuk, hogy a sütésközben keletkezett gőz távozni tudjon belőle. 160 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorra.
A tészta elég zsíros, ezért ha szükséges egy pici lisztet még tehetünk hozzá. Készíthetjük csak margarinnal is, de a zsírtól sokkal omlósabb lesz a tészta.
Bármilyen lekvárral nagyon finom, akár egy félével is, de minél több féle van benne, annál zamatosabb. Az eredeti receptben két réteg szilvalekvár és egy réteg baracklekvár volt.
Először a vajat kis kockákra vágjuk (minél kisebb, annál könnyebben vegyül el a liszttel). Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, cukrot és margarint és addig gyúrjuk, amíg a marg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverni, és diós mákkal felváltva egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd belekeverjük a lisztes keveréket, közben a tejet is belecsöpögtetjük. Jól elkeve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy edényben, majd az egészet kezdjük el forralni közepes lángon addig, míg a tejszínes krém buborékozni nem kezd. Ezután vegyük le a tűzről, keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojást, tejet, sót kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet mellyel csomómentesre keverjük. Végül az olajat és a szódát is belekeverjük. Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű