1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
A tojásokat megfőzzük, hideg vízbe tesszük pár percre, majd leszedjük a héját. A főtt tojásokat késsel kisebb darabokra vágjuk. Kis kockákra vágjuk az avokádót is. Egy tálba rakj...
Elkészítési idő: 20 perc5 nagyobb birsalmát jó moss, meg, kefézd át, vágd 4 felé, vágd ki a magházat és bő vízben kb. 30 perc alatt főzd meg. A levet öntsd le szűrőn át. ( A léből készíthetsz ívólevet). A...
Elkészítési idő:MINDEN HOZZÁVALÓT FEL KELL HASZNÁLNI BÁRMIT IS KÉSZÍTEK EL LEGYEN AZ ÉTEL M SÜTEMÉNY VAGY TORTA.
Elkészítési idő: