1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal és a megdisztelt hagymával együtt füszerezzük ...bekeverjük é...
Elkészítési idő: 50A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...
Elkészítési idő: 1.óramin 12 óra kelesztés (néha átkeverjük)
Elkészítési idő:A tejet 40-45 °C ra melegítjük,szigoruan max 45°C,majd a natur joghurtot csomómentesre keverjük a tejben a cukorral. Joghurt program,8 óra múlva 1,10 kg natur joghurtot kapunk!Kb...
Elkészítési idő: