Fehér csokoládé hab:
8 tojássárgája
¼ csésze cukrot
1½ pohár nehézfehérje (a tojásokhoz)
1½ pohár fehér csokoládé (több mint 30% kakaóvaj)
2 csésze nehéz krémet, hűtve (ostorozáshoz)
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban a tojássárgáját egy kézi keverővel fel kell habosítani a cukorral.
2. Melegítsük fel a tejszínt egy fazékba, közepes lángon, amíg meleg, de nem forraljuk, majd lassan keverjük el a tejszínt a tojással. Ne felejtsük el a tojásokat kis meleg tejszínnel összekeverni,mielőtt a meleg tejszínbe belekeverjük.
3. Öntsük a meleg krémes tojásos keveréket a fazékba a tejszín többi részével, és alacsony hőfokon melegítsük, folyamatosan kevergetve addig, amíg a keverék eléggé besűrűsödik ahhoz, hogy a kanál hátulját bevonja.
4. Keverje bele a fehér csokoládét, amíg sima, majd átöntsük a keveréket egy tálba, és tegyünk rá fóliát, hogy megakadályozzuk a bőr kialakulását. Hűtsük ki teljesen.
5. Miután a fehércsokoládé-keverék kihúlt, verje fel a hideg tejszínt egy nagy tálban, amíg merev csúcsokat nem kap. Legyen óvatos, nehogy túlverje.
6. Óvatosan öntse bele a fehér csokoládé keveréket a habba, óvatosan keverje össze. Tegye félre későbbi felhasználásra.
Tükör glazúr:
300 ml vizet
1 ½ csésze cukrot
400 gr édesített sűrített tej
15 zselatin lap
740 gr fehér csokoládé, aprítva (több mint 30% kakaóvaj)
Zselé színű élelmiszerek választása
Elkészítés:
1. Forraljuk fel a vizet, a cukrot és a sűrített tejet egy edényben 1 percig, majd távolítsuk el a hőtől.
2. A zselatint 8 csésze hideg vízben 5 percig áztatjuk, majd a vízből a zselatin lapjait kivesszük és a szirupba keverjük.
3. Töltsük rá a folyadékot a csokoládéra, hagyjuk, hogy 2-3 percig a csokoládé lágyuljon.
4. Merülő keverővel óvatosan keverje össze a csokoládét és a folyadékot, ügyelve arra, hogy ne habosodjon, csak alacsony fokozaton keverjük.
5. A keveréket egy nagy kancsóba szűrjük, hogy eltávolítsuk a felesleges buborékokat. Ha még mindig vannak buborékok, folytassa a szűrést oda-vissza. A levegőbuborékok felszínről való eltávolítására irányuló trükk, hogy egy fogpiszkálóval megbökjük és krém kerüljön a lyukba.
6. Különítse el a mázat 3 különböző edénybe, és színezze őket fehér-rózsaszín-piros.Mindbe nyomjunk fehér színezőt, és egyikbe kevesebb, másikba több pirosat. Botmixerrel keverjük át az összes glazúrt,míg egyenletes lesz a szín. fehértől a pirosig. Ha kell,fedjük le őket fóliával.
7. Aztán öntsük egybe és keverjünk rajta egyet. Gyorsan dolgozzunk,hogy ne bőrösödjön.
A glazúr kb. 35 °C körüli tartományban van, öntsük a tortára belülről kifelé haladva. Gyors mozdulattal, kicsit rázzuk meg!
A torta:
1 recept White Chocolate Mousse
510 gr eper lekvár, mag nélküli
2 kerek, 1 cm vastagságú piskótát sütünk.
1 recept Mirror Glaze
Elkészítés:
1. A sütőformába öntsük a lekvárt, majd rá a piskótát, így fagyasszuk le.
2. Egy 16-os mély szilikon kerek tortába öntsön ⅔ a csokoládé habból, majd ütögessük az asztalhoz, hogy kimenjenek a légbuborékok.
3. Helyezze a fagyasztott süteményt lekvárral lefelé a hab tetejére. Nyomjuk óvatosan bele a piskótát, majd fedjük be a hab többi részével. Helyezzük a második piskótát a tetejére, és nyomjuk le addig, amíg a hab nem emelkedik a torta szintjére. 4. Óvatosan át kell tenni a fagyasztóba, és egy éjszakán át kell fagyasztani. Létfontosságú, hogy a torta 100% -ban fagyjon át.
5. Helyezzen egy konzervdobozt vagy kis tálat egy sütőpapírozott tepsibe, majd gondosan emeljük át a tortát a dobozra. Győződjön meg arról, hogy gyorsan dolgozik, és hogy a máz már elkészült.
6. Amikor a tükör glazúr 35 °C körül van, öntsük körbe a mártást a torta fölött, ügyelve arra, hogy középen kezdjük és kifelé haladjunk.
7. Csak egy esélyed van arra, hogy bevonjuk a tortát, mert a máz a hideg hőmérséklet miatt megdermed, ezért az első után ne öntsünk második mázat a tortára.
8. Ha kissé megdermedt a szélén lelógó glazúrt távolítsuk el. 2 spaklival emeljük át torta alátétre.
https://www.buzzfeed.com/alvinzhou/this-mirror-glaze-cake-is-literally-insane?utm_term=.rvVEeMpal#.ivaldEVo3
https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1923283507924289/?fref=mentions
Csokihab:
200 g étcsokoládé (minél jobb, annál jobb lesz a hab is, de kakaótartalma mindenképpen legyen legalább 60%-os)
2 tojás
1 evőkanál cukor
2-2,5 dl tejszín (elhagyható)
csipetnyi vaníliakivonat (elhagyható)
1. Gőz fölött kevergetve olvasszuk fel a kis darabkákra tördelt étcsokoládét. Mikróban is megtehetjük közepes fokozaton 2-3 perc alatt, de egyszer-kétszer állítsuk meg a gépet, és keverjük össze a csokoládét. Hagyjuk egy percig hűlni, majd jól keverjük el benne a tojássárgákat. A csokoládé semmiképp ne legyen tűzforró, egyrészt mert megég, másrészt mert rántottának fut össze benne a tojássárgája.
2. A tojásfehérjéket szintén gőz fölött verjük fel lágy habbá, adjuk hozzá a cukrot, és verjük, amíg fényes és kemény lesz, a cukor pedig teljesen felolvadt. Keverjük hozzá a csokoládékrémet, és ha tejszínhabbal is akarjuk gazdagítani, 4-5 perc várakozás után keverjük bele a keményre vert, vaníliával ízesített tejszínt is. Úgy keverjük össze, hogy homogén masszát kapjunk, de a habokból a lehető legkevesebb levegő szökjön ki: ezt legkönnyebben akkor tudjuk elérni, ha egy szilikon spatulával nyolcas alakban óvatosan keverjük.
3. Kanalazzuk poharakba, majd pár órára – vagy fóliával letakarva egész éjszakára – tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt csokireszelékkel, kandírozott naranccsal díszíthetjük.
Előkészítjük a kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük (a legvégén a keményre vert tejszínhabot adjuk lazán hozzá). A piskótára halmozzuk a túrókrémet, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótához a tojásokat a cukorral elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük (kb 8-10 perc). A lisztet két részletben beleszitáljuk a tojáshabba, óvatosan beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1) Melegitsuk elo a sutot 175 fokra / gazsuto 2-3 fokozat. Vajazzuk ki a sutoformat es beleljuk ki sutopapirral. Tegyuk felre. 2) Keverjuk habosra szobaho vajat es a cukrot....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű