150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
75 g xilit
90 g darált dió
50g mandulaliszt
25 g kakaópor (10-12 %)
4 g szódabikarbóna
csipet só
70 g olvasztott vaj
75 g víz
Meggy öntet
Hozzávalók
200 g mirelit meggy
8 g eritritol
10 g alma pektin
Elkészítés
Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. Lehetőleg előző nap főzzük össze.
Marcipán réteg
Hozzávalók
70 g diabetikus marcipán
Csokis tejszíntöltelék
Hozzávalók
90 g víz
150 g eritritol
60 g kakaó (20-22 %)
20 g diabetikus csokoládé
csipet só
400 g állati tejszínhab (33%)
130 g főzött zselatin
Főzött zselatin
Hozzávalók
1 liter víz
160 g zselatin
Elkészítés
A vízet az eritritollal felforraljuk, beleszórjuk a kakaót, csipet sót és a csokoládét, majd szobahőmérsékletre hűlés után a felolvasztott zselatinnal összekeverjük, és belekeverjük a tejszínhabot
Krokant (roppanós rész)
Hozzávalók
7 g diabetikus étcsokoládé
14 g pörkölt mandula
Elkészítés
A pörkölt mandula pálcikákat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval és szilikon papírra szétszórjuk.
Díszítés
Hozzávalók
2 g kakaó szóráshoz (nem olvadós)
10 g pörkölt mandula pálcika
Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot. 420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160 fokon 10-15 percig sütjük.
Összeállítás
A 16 szeletes átmérőjű piskótát kipapírozott tortakarikába helyezzük, a roppanós csokoládés mandulát rászórjuk és a csokoládés tejszín rész egyharmad részét ráhelyezzük. A 8 szeletes piskótalap nagyságú marcipánkorongot ráragasztjuk (vékony csokis tejszínrész) a 8 szeletes piskótalapra. A marcipánlappal lefelé rátesszük a csokis tejszín tetejére középre igazítva. A meggy tölteléket simacsöves nyomózsákból a 8 szeletes méretű piskóta lap köré húzzuk, úgy, hogy a papírhoz ne érjen hozzá. A meggy és a papír közé szintén simacsöves nyomózsákkal kinyomjunk egy tejszínes csokoládé krémet gyűrűként, majd a maradékot a tetejére rátesszük, kártyával egyenesre húzzuk és evőkanállal feltüskézzük.
Hűtőbe téve minimum 6 óra után nem olvadós kakaóval megszórjuk és a pörkölt mandula pálcikákkal díszítjük.
Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a keményítővel, majd beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmapuding hozzávalói és elkészítése: 3 db nagyobb alma (főzve: 346 g) 50 g Szafi Fitt kókuszkrém (Szafi Fitt kókuszkrém ITT!) 35 g Szafi Fitt vaniliás puding (Szafi Fitt vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű