menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis kaland cukormentes torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 15 p
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
75 g xilit
90 g darált dió
50g mandulaliszt
25 g kakaópor (10-12 %)
4 g szódabikarbóna
csipet só
70 g olvasztott vaj
75 g víz
Meggy öntet
Hozzávalók
200 g mirelit meggy
8 g eritritol
10 g alma pektin
Elkészítés
Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. Lehetőleg előző nap főzzük össze.

Marcipán réteg
Hozzávalók
70 g diabetikus marcipán

Csokis tejszíntöltelék
Hozzávalók
90 g víz
150 g eritritol
60 g kakaó (20-22 %)
20 g diabetikus csokoládé
csipet só
400 g állati tejszínhab (33%)
130 g főzött zselatin
Főzött zselatin
Hozzávalók
1 liter víz
160 g zselatin
Elkészítés
A vízet az eritritollal felforraljuk, beleszórjuk a kakaót, csipet sót és a csokoládét, majd szobahőmérsékletre hűlés után a felolvasztott zselatinnal összekeverjük, és belekeverjük a tejszínhabot
Krokant (roppanós rész)
Hozzávalók
7 g diabetikus étcsokoládé
14 g pörkölt mandula
Elkészítés
A pörkölt mandula pálcikákat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval és szilikon papírra szétszórjuk.

Díszítés
Hozzávalók
2 g kakaó szóráshoz (nem olvadós)
10 g pörkölt mandula pálcika

Elkészítés:


Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot. 420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160 fokon 10-15 percig sütjük.

Összeállítás
A 16 szeletes átmérőjű piskótát kipapírozott tortakarikába helyezzük, a roppanós csokoládés mandulát rászórjuk és a csokoládés tejszín rész egyharmad részét ráhelyezzük. A 8 szeletes piskótalap nagyságú marcipánkorongot ráragasztjuk (vékony csokis tejszínrész) a 8 szeletes piskótalapra. A marcipánlappal lefelé rátesszük a csokis tejszín tetejére középre igazítva. A meggy tölteléket simacsöves nyomózsákból a 8 szeletes méretű piskóta lap köré húzzuk, úgy, hogy a papírhoz ne érjen hozzá. A meggy és a papír közé szintén simacsöves nyomózsákkal kinyomjunk egy tejszínes csokoládé krémet gyűrűként, majd a maradékot a tetejére rátesszük, kártyával egyenesre húzzuk és evőkanállal feltüskézzük.
Hűtőbe téve minimum 6 óra után nem olvadós kakaóval megszórjuk és a pörkölt mandula pálcikákkal díszítjük.

Csokis kaland cukormentes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Epres habtorta
Epres habtorta

Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrótorta eperrel
Túrótorta eperrel

Elkészítés: A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a keményítővel, majd beleforgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zebratorta
Zebratorta

A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almapudingos torta
Almapudingos torta

Almapuding hozzávalói és elkészítése: 3 db nagyobb alma (főzve: 346 g) 50 g Szafi Fitt kókuszkrém (Szafi Fitt kókuszkrém ITT!) 35 g Szafi Fitt vaniliás puding (Szafi Fitt vaníli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk