250 g babapiskóta,10 g zselatin,170 g vaj,170 g cukor,300 g tejföl,300 g joghurt,300 ml tejszín,500 g meggy (fagyasztott vagy friss).
Hozzávalók, a sziruphoz:
200 ml tej,2-3 evőkanál cukor.
Hozzávalók a díszítéshez:
1 evőkanál cukor,10-15 db meggy,50-100 g tejcsokoládé.
2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.
Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni, 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot), akkor lesz jó amikor krémes, tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.
A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém. Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát. A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggye mártsd bele a kristálycukorba és tedd a tetejére.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ezeket száraz összetevőket keverd össze egy tálban: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, őrölt kávé, só. A vajat egy kézi mixerrel keverd simá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézPiskóta A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a fűszerekkel, és reszeljük hozzá a narancshéjat. A barnacukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozzá a nescafét, majd lazítsd fel egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű