250 g tehéntúró,
1 db tojás,
5-6 evőkanál cukor,
1,5 bögre liszt,
fél kiskanál szódabikarbóna,
porcukor.
Verjük fel a tojást a cukorral, adjuk hozzá a túrót és a szódabikarbónát, keverjük jól össze majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, készítsünk a masszából néhány tekercset, szeleteljük darabokra, ezekből a darabokból készítsük a túrógolyókat. Ne formázzuk a gombócokat túl nagyokra mert sütés közben úgyis megnőnek.
Bő forró olajban süssük ki a golyókat, fakanál segítségével forgassuk, hogy egyenletesen piruljon és lassú tűzön süssük, hogy a belseje is átsüljön.
A megsült golyókat rakjuk papírtörlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat, majd tegyük át egy tálcára, hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.
Először is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összemorzsolom. Fél dl tejet egy evőkanál tejföllel összekeverek, meglangyosítom, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez adom a szoba hőmérsékletű tej...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát langyos vízben beáztatjuk. A tésztát lobogó-forró, sós vízben megfőzzük (kb. 2-3 perc), majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Elkeverjük a vajjal (a vajat előre felolvasztha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű