4 tojás
30 g zöldbanánliszt
30g kókuszliszt
30g tápióka keményítő
1 ek útifűmaghéj
3 ek kókuszolaj
1-1,5 dl víz
1 kk szódabikarbóna
1 kk citromlé vagy aszkorbinsav
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszegetik a gyerekek. Karobporral is nagyon finom tésztát kaphatunk.
Elkészítés A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk/begyújtjuk a sütőt, hogy melegedjen elő 180°-ra. És ha már úgyis fűt, a mézet egy hőálló edénykében tegyük is be olvadni. A tojásokat, cukrot, vajat habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és egy tepsibe tesszük. Töltelék: A diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keménnyé vert tojásfehérjét összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű