20 dkg Schär C sütmény liszt
23 dkg rizsliszt
10 dkg kukorica liszt
2 cs. vaníiliás cukor
1/2 cs. sütőpor
25 dkg liga margarin
15 dkg porcukor
2 közepes tojás
A szárazanyagok keverékével elmorzsoljuk a margarint, majd a tojássokkal együtt összedolgozzuk. Rizslisztezett szilikonlapon átgyúrjuk , hogy jól nyújtható, ragadásmentes tésztát kapjunk. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd tetszés szerint szaggatjuk. Közepes lángon készre sütjük.
1. A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vízzel felforrósítjuk, majd beletesszük a többi hozzávalót és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető vagy anélkül is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű