Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál tejföl
csipetnyi só
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Diós-lekváros töltelék:
2-3 evőkanál baracklekvár
7 dkg dió
7 dkg kristálycukor
Túró töltelék:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
3 evőkanál gríz
3 tojássárgája
6 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 tojásfehérje
Tetejére:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
A liszthez hozzákeverjük a porcukrot a csipetnyi sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, valamint a tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, három részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Ha szükséges több tejfölt is tehetünk a tésztába.
Egy 22x33 cm-es tepsit alaposan kikenünk zsírral és beletesszük az egyik, tepsi nagyságúra nyújtott sárga lapot. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a darált dióval és a kristálycukorral. A kakaós lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a lekváros réteget. Erre kerül a túró krém, amelyhez az alaposan összetört túrót összekeverjük a porcukorral, a grízzel, a lágy margarinnal, a tojások sárgájával. Ízesítjük a citrom héjával és a vaníliás cukorral. Habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosa a túróhoz keverjük. A túrótöltelék tetejére kerül a második sárga lap.
Villával megszurkáljuk a tésztát és 170 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (sütőtől függően, kb. 40 perc).
Amikor kihűlt csokimázzal bevonjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kb. 18 grammos golyókat sodrunk, kialakítjuk a fél körte formáját, majd a tepsire távol tesszük egymástól, mert megnőnek. 2 180°és kb. 16-18 p...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A gyümölcsbetéttel kezdjük, mert ennek idő kell a dermedésre. A 2g zselatinport áztassuk be a 10g hideg vízbe. A gyümölcsöt a cukorral forraljuk össze, majd sűrítsük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A barna tészta hozzávalóit összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig. A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű