50 dkg túró
5 db tojás
2 dl tejföl
40 ml tej
15 dkg cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
1-2 evőkanál mazsola (ízlés szerint)
1 evőkanál rum (vagy rum aroma)
A tepsihez:
vaj
liszt
a tetejére:
porcukor
ízlés szerinti gyümölcsök
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk.
Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel
összekeverjük. A sütőt 200 fokra (légkeveréses üzemmódban 180 fokra) előmelegítjük.
A mazsolát is a tésztához adjuk és egy kb. 27 x 20 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. A sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, porcukorral megszórva, ízlés szerinti gyümölcsökkel vagy gyümölcs mártással kínáljuk.
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal. Lassan adagolva hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a vaníliával. Beleforgatjuk a masszába, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, fahéjt, szódabikarbónát. A tejet elhabarjuk a tojássárgákkal. A vizet, mézet, cukrot és a margarint felforraljuk, langyosra hűtjük. Minden hozzávalót addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sót és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint magát a rudat is, folyamatos kevergetés mellett, puding sűrűségűre fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kiVonatot é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű