Családireceptkönyv.hu

Uborkasalátának való télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fürtös uborka

Elkészítés:


Legyalultam az uborkát és az üveget kb félig raktam , jól lenyomkodtam. Majd sót raktam rá, utána tele raktam, ismét lenyomkodtam, hogy a tetejére só kerüljön. Most hagyom 1 kicsit így állni ha sok levet enged akkor picit leöntök róla. Celofánt teszek a csavaros tető alá h a só ne marja meg a tetőt és mehet a polcra!!! Télen majd vízben ki kell áztatni mert igen sós lesz, de ropogós marad !!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kimchi (vietnámi saláta)
Avatar Rica Kedvelnék
Kimchi (vietnámi saláta)

A videó szerint. A kínai kelt hosszirányban négybe kell vágni (ha nagy, akkor nyolc felé), a torzsa kemény részét kivágni, majd a negyedeket keresztben is 4-5 részre kell vágni (a...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás csemegeuborka
Hagymás csemegeuborka

1. Az apró uborkát kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kefével lesúroljuk. 2. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. 4. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári csalamádé
Nyári csalamádé

A megtisztított zöldségféléket vékony csíkokra reszeljük, vagy gyaluljuk és adunk hozzá kevés őrölt borsot is.Salátalét készítünk ecet-cukor-só és kevés víz hozzáadásával, amit a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
hordós savanyúság
hordós savanyúság

Főzni nem volt időm, csak gyors vacsit dobtam össze. A savanyúság receptje: 10 l víz, 1 l 20%-os ecet, 2kg cukor, 0,5kg só, 3 dkg natrium benzonat, 3 dkg borkénpor, 2 marék fekete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk