3 kg cukkini/tök
500 g sárgarépa
500 g kaliforniai paprika
5 gerezd fokhagyma
1,5 kg paradicsom
2,5 teáskanál csípős pirospaprika
100 g cukor
2 evőkanál só
200 ml olaj
A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig, időnként kavargassuk meg. Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és főzzük még 10 percig.
A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé, takarjuk be egy paplannal és hagyjuk kihűlni.
Mindent ledarálunk, én teszek a tetejére tartósitót.
Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát. Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept 5 l üvegre van méretezve. Én évek óta hordóba teszem el a savanyúságot külön az erőset külön az édes fajtát. Az almapaprikát mindig félbe vágom, mert sokszor jártam úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 napig ablakban érlelni, utána mehet üvegekbe. Automatázni: 85 fok/ 25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű