menu

Családireceptkönyv.hu

Vanília fagyi Valitól


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 tojás sárgája...
10 dkg cukor (édesítő)
1 cs vanília cukor
1 egész vanília kikapart magja...
1,5 dl tej...
3 dl habtejszín

Elkészítés:


a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűzre és alaposan jó krémesre főztem.. folyamatosan keverni kell le ne égjen.. 3 dl tejszínt alaposan felvertem... majd a kihűlt vaníliát hozzá tettem .. ekkor ment a gépbe, de akinek nincs a csak tegye tégelybe és mehet a fagyóba fél óránként alaposan át kell keverni... egy kézi habverő jó hozzá

Trükkök, tippek, praktikák:


Más:
Fel­hő­fa­gyi cukor nél­kül

2 dl habtejszín
édesítő ízlés szerint, nyírfacukor vagy stevia
1/2 tk vanília kivonat
20 dkg fagyasztott málna

Így készítsd:

1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával.

2. Morzsold szét a jeges málnát.

3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!

Tippek:

- Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.

- Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!

- Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Búrkifli leveles tésztából
Búrkifli leveles tésztából

1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat. 2. A leveles tésztát egyenként téglalap a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos keksztekercs cukormentesen
Kókuszos keksztekercs cukormentesen

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kakaóval, az édesítőszer felével és a rummal. A tejszínt elegyítjük a vízzel, és annyit öntünk a kekszhez, hogy jól formázható masszát kapjunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós rudacska gm
Diós rudacska gm

A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ribizlizselés mákos sütemény
Ribizlizselés mákos sütemény

A mákot 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, majd takaréklángon, időnként megkeverve, 5-6 percig hagyjuk dagadni. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habverővel addig verjük, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk