4 tojás sárgája...
10 dkg cukor (édesítő)
1 cs vanília cukor
1 egész vanília kikapart magja...
1,5 dl tej...
3 dl habtejszín
a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűzre és alaposan jó krémesre főztem.. folyamatosan keverni kell le ne égjen.. 3 dl tejszínt alaposan felvertem... majd a kihűlt vaníliát hozzá tettem .. ekkor ment a gépbe, de akinek nincs a csak tegye tégelybe és mehet a fagyóba fél óránként alaposan át kell keverni... egy kézi habverő jó hozzá
Más:
Felhőfagyi cukor nélkül
2 dl habtejszín
édesítő ízlés szerint, nyírfacukor vagy stevia
1/2 tk vanília kivonat
20 dkg fagyasztott málna
Így készítsd:
1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával.
2. Morzsold szét a jeges málnát.
3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!
Tippek:
- Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
- Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
- Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!
1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat. 2. A leveles tésztát egyenként téglalap a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kakaóval, az édesítőszer felével és a rummal. A tejszínt elegyítjük a vízzel, és annyit öntünk a kekszhez, hogy jól formázható masszát kapjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákot 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, majd takaréklángon, időnként megkeverve, 5-6 percig hagyjuk dagadni. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habverővel addig verjük, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű