menu

Családireceptkönyv.hu

Izraeli zöldség pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 póréhagyma, kis darabokra vágva
1 szelet durvára reszelt sütőtök
2 cukkini (nem meghámozva) durvára reszelve
1 durvára reszelt burgonya
1/2 kocka feta/bolgár sajt
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa
néhány szár apróra vágott kapor (kihagyhatatlan, csodás íze és illata van)
5 evőkanál apróra vágott dió (szuper ízt és ropogósságot ad)
egy kis só (nem sok, mert a feta sajt is sós)

Elkészítés:


A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük.
Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe, és gombócokat formálunk a zöldségmasszából.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg a pogácsák aranylóak lesznek.
Istenien finom, hogy még tálalás előtt, a tepsiből elkapkodjuk…

Izraeli zöldség pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsófőzelék tejszínnel
Borsófőzelék tejszínnel

A zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük. Közben 2 e...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
SPENÓTFŐZELÉK FOKHAGYMÁSAN
SPENÓTFŐZELÉK FOKHAGYMÁSAN

A főzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel egy kevés vízzel. A karikára vágott burgonyát ( nálam ez 7-8 mm ) ebbe az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Patiszonfőzelék
Patiszonfőzelék

A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszelj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk