1 póréhagyma, kis darabokra vágva
1 szelet durvára reszelt sütőtök
2 cukkini (nem meghámozva) durvára reszelve
1 durvára reszelt burgonya
1/2 kocka feta/bolgár sajt
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa
néhány szár apróra vágott kapor (kihagyhatatlan, csodás íze és illata van)
5 evőkanál apróra vágott dió (szuper ízt és ropogósságot ad)
egy kis só (nem sok, mert a feta sajt is sós)
A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük.
Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe, és gombócokat formálunk a zöldségmasszából.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg a pogácsák aranylóak lesznek.
Istenien finom, hogy még tálalás előtt, a tepsiből elkapkodjuk…
répákat hámozzuk meg, majd sréhen vágjuk 3-4 mm vastag karikákra. Az újhagyma zöldes részéből egy bő maroknyit vágjuk kisebb karikákra. Mehet bele a fehér részéből is. A vajon k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű