Családireceptkönyv.hu

Kókusz szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
pici só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg kókuszreszelék

Krém:

4 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin

Máz:

15 dkg csokoládé
kevés olaj
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos részhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukrot és a vizet fokozatosan hozzáadagolva, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd ezt a lapra egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot, és rátesszük a kókuszos masszára. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és néhány óra múlva fogyaszthatjuk.

Kókusz szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Vienetta jégkrém
Vienetta jégkrém

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd egy vékony réteg csokit csurgatunk bele. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Tejszínes gesztenyekocka - OK
Gesztenyés - Tejszínes gesztenyekocka - OK

1. A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd elegyítjük a habosra kevert rumos-zsemlemorzsás-sárgájás gesztenyepürével, és 180 fokon a forma méretétő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémsajtos zabpehelycsillag
Krémsajtos zabpehelycsillag

A “tészta” hozzávalóit aprítógépbe tesszük és alaposan összekeverjük. A tejet lassan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel. A végén egy jól gyúrható, nyújtható masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Asszony csókja -olasz
Asszony csókja -olasz

Elkészítjük a mogyorólisztet. Kész állapotban megvásárolhatjuk, vagy az egész mogyorót vagy apróra vágott mogyorót egy robotgépben turmixolhatjuk. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk