Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
pici só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg kókuszreszelék
Krém:
4 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
Máz:
15 dkg csokoládé
kevés olaj
kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos részhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukrot és a vizet fokozatosan hozzáadagolva, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd ezt a lapra egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot, és rátesszük a kókuszos masszára. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és néhány óra múlva fogyaszthatjuk.
A zsemléket „lekalapozzuk” Úgy vágjuk le a tetejét, hogy azt a végén vissza fogjuk rakni (kb. 1/3 – ¼ részét). A zsemle belét kiskanállal kiszedjük. A zsemle ne legyen túlságosan...
Elkészítési idő: 40A tojásokat felverjük a cukorral és a vízzel. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és a diót, majd megsütjük, mint a piskótát. A pudingporokat és a tejet sűrűre főzzük...
Elkészítési idő: 30A kókuszhabhoz 2 tojásfehérjére, egy pici csipet sóra, 30-40 g cukornak megfelelő édesítőre (én egy kiskanál folyékony édesítőt adtam hozzá), és 30 g kókuszreszelékre van szükség....
Elkészítési idő: