1 egész tojás
1 evőkanál bambuszrost liszt
1 evőkanál vegakrém (vagy valami tejföl féle)
1 evőkanél sajtkrém
1 kávéskanál sütőpor
só, bors, fokhagymapor
Az egészet kikevered egy mikrózható edénybe, és 2-3 perc alatt készre sül. Ez szerintem függ a mikró beállításától, nálam a 3 perc kellett, hogy ne legyen túl lágy. Én egy kisebb méretű jénai edény lapos tetejébe tettem bele és sütöttem meg, de mindenki válasszon kedvére való méretet és formát. Ebből egy adag jön ki, én jól laktam vele reggelire.
A száraz hozzávalókat összekeverem. Apránként adom hozzá a vizet, hogy puha de nem ragacsos tésztát kapjak. Pár csepp olajat elkenek egy serpenyőben, a tésztából kis lepényeket fo...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. A margarint összekeverjük a fűszerekkel, fokhagymával. A tésztát 8 egyenlő részra osztjuk, kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmlegítem 175 C fokra. Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban. A tojás fehérjét közepesen kemény habbá verem. Ehhez adom hozzá a forró vizet , majd összekeverem...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűA kimért vizet és a szitált liszteket a kelesztő tálba teszem és jól ekeverem, majd letakarva pihentetem legalább 60 percen keresztül. (Autolízis.) Az 1 óra elteltével hozzáadom a...
Elkészítési idő: 6-7 óra Nehézség: Közepes