6 tojás
6 evőkanál eritrit
6 evőkanál bambuszrost liszt
fél csomag sütőpor
Fél kg friss eper
5-6 evőkanál eperdzsem
Piskótatekercs receptje: 6 tojás szétválasztva, fehérjéket kemény habbá verjük. Sárgájákat 6 kanál eritrittel habosra keverni majd jön bele 6 kanál bambuszrost liszt, fél csomag sütőpor. Összeforgatjuk a habbal majd a sütőtepsin eloszlatjuk. 160 fokon kb 15 percig sül. De figyelni kell, mert minden sütő más. Ha kész, feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük a lekvárral és az apróra vágott eperdarabokkal, majd újra feltekerjük. Friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálalhatjuk.
Hozzávalókat robotgéppel összekeverjük csomómentesre. Ha van idő hagyjuk állni 1 órát, majd kisütjük hagyományos módon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként feloldjuk az instant kávét forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből két evőkanálnyit. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPár mozdulattal a gép összedolgozta a tésztát, aztán kézzel egyneművé gyúrtam és beraktam a hűtőbe pihenni. Fél-egyóra múlva 7 felé osztottam, és lisztezett felületen kör alakúra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű