6 tojás
6 evőkanál eritrit
6 evőkanál bambuszrost liszt
fél csomag sütőpor
Fél kg friss eper
5-6 evőkanál eperdzsem
Piskótatekercs receptje: 6 tojás szétválasztva, fehérjéket kemény habbá verjük. Sárgájákat 6 kanál eritrittel habosra keverni majd jön bele 6 kanál bambuszrost liszt, fél csomag sütőpor. Összeforgatjuk a habbal majd a sütőtepsin eloszlatjuk. 160 fokon kb 15 percig sül. De figyelni kell, mert minden sütő más. Ha kész, feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük a lekvárral és az apróra vágott eperdarabokkal, majd újra feltekerjük. Friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálalhatjuk.
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat,majd a levéve hozzáadjuk a száraz összetevőket is.A tojásokat egyenként hozzákeverjük,majd tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatok...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kandírozott gyümölcsöt, durvára vágott diót, és aszalt áfonyát rumaromába keverem, hagyom állni. A tojásokat kikavarjuk a kétféle cukorral, és jöhet bele a tej és az olaj, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk egy vízzel előzetesen kiöblített vastag talpú lábosban. Közben hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat és a vajat. Mikor már forr kanalanként (kézi habverővel f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű