Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hatlapos - Seprenyi Fanni


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 gramm bambuszrostliszt
15 gramm kókuszliszt/mandula
30 gramm rostkeverék (Szafi) (plusz 22 gramm)
1 csomag szalalkáli
2 tojás
4 evőkanál négyszeres édesítő
10 evőkanál mandulatej 100gr
10 evőkanál olvasztott zsír (kókusz vagy kacsa)
75 gramm vaj

Krémhez:
2 vaníliapuding
1 liter mandulatej
4 kanál kakaópor
3-4 evőkanál édesítő

Elkészítés:


Az összes hozzávalót összegyúrjuk és 1 órán át pihentetjük a hűtőben.
1 csomag szalalkálit összekeverünk 22 gramm rostkeverékkel és átgyúrjuk vele a tésztát. 6 részre osztjuk és sütőpapír között amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk! Érdemes a papírt óvatosan mindig lehúzni róla és újra ráteríteni, tovább nyújtani, hogy a végén is könnyen lejöjjön a vékony tésztáról. Türelemjáték, de a végeredmény miatt megéri. 180 fokon 4-5 percig sütjük (szükséges, hogy egy egész kicsit a széle már kezdjen elszíneződni, ott ahol jó vékony a tészta,hogy valóban megsüljön. Sütőtől függően emiatt a sütési idő lehet akár 8 perc is. Amikor megsült min a hat lap, akkor jön a krémmel való betöltés.
A krémhez két csomag vaníliapudingokat 1 liter tejjel megfőzzük és megy bele a kakaópor valamint az édesítő. A kissé meghűlt krémmel rétegesen összerakjuk a lapokat. A tetejét porrá őrölt édesítővel meghintjük.

Hatlapos - Seprenyi Fanni

Kinek a kedvence ez a recept?


Krisztina
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Banán bonbon
Banán bonbon

A banánokat szeleteljük 0,5 cm-es karikákra. Két piskótakorongot ragasszunk össze egy banánkarikával, szúrjuk át fogpiszkálóval. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg van az össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Epres pohárkrém
Epres pohárkrém

A ledarált keksz morzsáját összekeverjük az olvasztott vajjal és két pohár aljára tesszük a felét,majd erre kerül a feldarabolt eper a hozzákevert 1 ek (vagy izlés szerinti) porcuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pavlova
Pavlova

4 tojàs fehérjét habbà verek, bele teszek 20 dkg porcukrot és egy evökanàl citromlét, azzal együtt keményre verem. A végén 1 evökanàl keményitöt óvatosan beleforgatok. Kis...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Gyümölcsös túrókrém
Gyümölcsös túrókrém

A gyümölcsöt megmossuk, tisztítjuk, magházat eltávolítjuk, apróra vágjuk, lereszeljük vagy pürésítjük, majd áttörjük túróval, kevés tejföllel lazítjuk. Ízesítjük őrölt fahéjjal, mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk