5 tojás
5 kanál bambuszrost liszt
5 kanál eritrit
fél csomag sütőpor
3 kanál vegakrém
vanília aroma
Töltelék:
egy konzerv kókuszkrém
egy csomag feloldott zselatin
2-3 kanál epelekvár
6-8 szem eper
Piskótatekercs receptje: 5 tojás szétválasztva, fehérjéket kemény habbá verjük. Sárgájákat 5 kanál eritrittel habosra keverni majd jön bele 5 kanál bambuszrost liszt, fél csomag sütőpor, én tettem hozzá vanília aromát, és ezúttal kb 3 kanál vegakrémet ( legközelebb kipróbálom nélküle?). Összeforgatjuk a habbal majd a sütőtepsin eloszlatjuk. 150 fokon kb 10 percig sül. De figyelni kell, mert hamar megbarnul. A töltelékhez egy konzerv kókuszkrémet habosra vertem majd ment bele egy csomag feloldott zselatin. Mivel reggel eperlekvárt főztem, és a habot leszedtem, azt kevertem a krémhez. Hűtőben kb 2 órát pihent, majd rákentem a tésztára, friss eper karikázva jött rá, majs feltekertem. Ismét pihenő a hűtőben, hogy lehessen szeletelni. Jó étvágyat!
A tojást és a cukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a dütőport és az olajat. Alaposan kikeverjük, majd palacsintasütőben kisütjük. Pl. Afonyaszósszal találjuk.
Elkészítési idő: 15 percA tojások sárgáját a liszttel és a cukorral habosra keverem. A tejet melegen hozzákeverem, amibe a narancsok reszelt héját is hozzáadom. Éppen csak felrottyantom. Még langyosan más...
Elkészítési idő: