290 g liszt
200 g porcukor
1/2 cs. sütőpor
1/2 kg túró
3 cs. vaníliás cukor
5 dl tej
3 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
1/2 kispohár tejföl
A zsírozott tepsit morzsával meghintjük
A lisztet, a porcukrot és sütőport jól összekeverjük és a felét a tepsibe szórjuk.
Erre jön a töltelék. A túrót a lisztre morzsoljuk, majd a vaníliáscukorral meghintjük, esetleg biocitrom héját is reszelhetünk rá.
Ráhintjük a maradék lisztet a tetejére.
A tejet az egész tojásokkal, az olvasztott vajjal és tejföllel jól összekeverjük és a tésztára locsoljuk. A kilátszó lisztet egy kanállal elegyengetjük.
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha langyosra hül már lehet is kostolni.
A túróra potyogtathatsz kicsit megáztatott mazsolát, meggyet vagy bármilyen apró vagy aprított idény gyümölcsöt.
A kész sütit megcsorgathatod higított baracklekvárral.
(Ez egy alumínium tepszinyi adag.)
Keltészta: A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és jól elkeverjük az élesztővel. A többi hozzávalóval egy kézi robotgép (dagasztó spirál) segítségével sima tésztává dolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA napraforgót 2 órára, az alaptésztához és a krémhez való mazsolát, külön-külön tálkában, 15 percre beáztatjuk. Leöntjük a vizüket, majd késes aprítógépbe téve a napraforgót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojást elkeverünk porcukorral, majd a mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a mézet és a lisztet. Egynemű tésztát gyúrunk belőle, fóliával letakarva, hűtőben, 1 órát pihentetj...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Könnyű