800 g paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
200 g szalonna
2 csipet só
2 csipet feketebors (őrölt)
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
300 ml víz
500 g TV paprika
250 g kolbász
A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felaprítjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk.
A szalonnát felkockázzuk, levágjuk a bőrről. Lassú tűzön megpirítjuk. Mikor a szalonna üvegessé válik, kivesszük belőle a bőrt.
Rátesszük a felaprított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a pirospaprika.
Beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot, és közepes hőfokon puhára főzzük.
Beletesszük a kolbászt, 5-10 perc alatt a kolbászt készre főzzük. Tipp! Ha el szeretnénk kerülni, hogy túl zsíros legyen a lecsónk, a kolbászt megpiríthatjuk előzőleg serpenyőben, ekkor kiolvad a zsírja, és úgy, zsír nélkül tehetjük a lecsóba. Természetesen a kolbászt el is hagyhatjuk, vagy akár virslire is cserélhetjük.
1.Preheat the oven to 200°C, fan 180°C, gas 4. Remove the stalks from the mushrooms and put them in a roasting dish, cap-side down. Rub 1 tablespoon olive oil and some seasoning ov...
Elkészítési idő: 35A megtisztított sárgarépát lereszeljük, összekeverjük a zabpehellyel. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Közben reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával,...
Elkészítési idő: 30 percElső lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. Második lépés: Te...
Elkészítési idő: