800 g paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
200 g szalonna
2 csipet só
2 csipet feketebors (őrölt)
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
300 ml víz
500 g TV paprika
250 g kolbász
A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felaprítjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk.
A szalonnát felkockázzuk, levágjuk a bőrről. Lassú tűzön megpirítjuk. Mikor a szalonna üvegessé válik, kivesszük belőle a bőrt.
Rátesszük a felaprított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a pirospaprika.
Beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot, és közepes hőfokon puhára főzzük.
Beletesszük a kolbászt, 5-10 perc alatt a kolbászt készre főzzük. Tipp! Ha el szeretnénk kerülni, hogy túl zsíros legyen a lecsónk, a kolbászt megpiríthatjuk előzőleg serpenyőben, ekkor kiolvad a zsírja, és úgy, zsír nélkül tehetjük a lecsóba. Természetesen a kolbászt el is hagyhatjuk, vagy akár virslire is cserélhetjük.
A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjában majdnem puhára főzzük, majd kihűtjük. A evőkanál olajon üvegesre sütjük az apró kockákra vágott vöröshagymát, beleszórjuk a kölest, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgákat előkészítem, a közepénél és a vastagabbik felénél megfogom, meghajlítom és ahol eltörik, kezdődik a zsenge rész. A megmaradt spárgákat elfelezem és az alsó vastagabbik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit reszeld le, sózd be, majd 20 perc múlva nyomkodd ki. 2. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a túrót, a tojást, a citromhéjat, a sót és a borsot, majd keverd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű