5 narancs
25 dkg cukor
4 dl víz
5 szép nagyméretű narancsot vettem ...meghámoztam , de úgy hogy még a fehér része is le kell jöjjön ...feldaraboltam, ezt egy fazékba rakom...tettem hozzá
25 dkg cukrot
4 dl vizet
elkezdtem főzni.. alaposan főzzük szét a narancsot...
egy botmixerrel pépesítettem, majd egy nagyméretű teaszűrön alaposan átpasszíroztam...
vissza tettem főni.. gyakorlatilag egy szirup kell legyen .. ezt úgy ellenőrzöm, hogy ha ragad az ujjamhoz akkor jó... még melegen a steril üvegbe öntöttem...
Jelentem nagyon finom ...
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk először a cukrot, majd a citromsavat, és mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. (Ha esetleg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krém szódát öntsük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Közben a vajat és a cukrot olvasszuk meg, amíg a cukor fel nem oldódik. A vaj és cukor keverékét öntsük hozzá a forrás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA narancsokat hámozzuk meg, szedjük gerezdekre. Készítsük el a cukorszirupot: fél liter vízhez adjunk fél kilogramm cukrot, jól keverjük el, forraljuk pár percig. Forrás közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű