5 narancs
25 dkg cukor
4 dl víz
5 szép nagyméretű narancsot vettem ...meghámoztam , de úgy hogy még a fehér része is le kell jöjjön ...feldaraboltam, ezt egy fazékba rakom...tettem hozzá
25 dkg cukrot
4 dl vizet
elkezdtem főzni.. alaposan főzzük szét a narancsot...
egy botmixerrel pépesítettem, majd egy nagyméretű teaszűrön alaposan átpasszíroztam...
vissza tettem főni.. gyakorlatilag egy szirup kell legyen .. ezt úgy ellenőrzöm, hogy ha ragad az ujjamhoz akkor jó... még melegen a steril üvegbe öntöttem...
Jelentem nagyon finom ...
1. A mézet melegítsd fel, hogy folyós állagú legyen, majd még melegében keverd össze a pálinkával. 2. Alaposan rázd össze, és hűvös helyen (nem a hűtőszekrényben) hagyd kihűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFehércsoki likőr Az eljárás roppant egyszerű: a tejszínt fazékba töltöm, beleteszem a vaníliakivonatot vagy a vaníliarúd kikapart magjait, és a hüvelyt is utána dobom. Beletörd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam. 2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz