23 dkg liszt,fél teáskanál sütőpor,egy teáskanál szódabóna,10 dkg holland kakaópor,13 dkg porcukor,13 dkg vaj,1 tojás,csipet só.
krém: 15 dkg porcukrot kikeverni 5 dkg vajjal kevés vaníliaaromával, majd hozzákeverünk 2 dl felvert hullala tejszínt.
töltés utan hűteni.
A kekszeket mintás pohár aljával i díszíthetjük sütipecsét híján.
A tésztához a tojássárgákat, a forralt tejjel, a zsírral és a cukorral fél óráig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszából dió nagyságú gömböket formálunk és megsütjük. Még...
Elkészítési idő:1. A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, sóhoz és tojáshoz. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkeln...
Elkészítési idő:A kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapott...
Elkészítési idő: 120 perc