sárgabarack.......
Mivel nincs ilyenkor sárga barack ez most saját tartósító mentes lekváromból készült... nem rontott rajta semmit... az íz teljesen benne van
1/2 l tejet és 3 evőkanál cukrot felforraltam, majd kis lángon még főztem úgy 10-15 percig... ezután alaposan lehűtöttem.. ekkor beleöntöttem egy 3 dl-es üveg lekvárt elkevertem, 2 dl tejszínt felvertem habbá, majd össze öntöttem a lekváros tejjel...elkevertem és tettem a fagyi gépbe..
Ha szezonba készül akkor a sárgabarackot alaposan le kell turmixolni hozzá....
Verd fel a tojásokat és keverd össze tejföllel. Forgasd meg a besózott húsokat lisztbe, a tojásos tejfölbe, végül a panko morzsában. Helyezd a bepanírozott húsokat sütőpapírral b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, belekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBirkahús cseh, morva, szlovák birka (‘juh’), megvan az ukránban is. A bir, birr juhterelő szóból alakult. Hozzánk egy bizonyos fajta morva juh neveként került be. A köznyelv szá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű