sárgabarack.......
Mivel nincs ilyenkor sárga barack ez most saját tartósító mentes lekváromból készült... nem rontott rajta semmit... az íz teljesen benne van
1/2 l tejet és 3 evőkanál cukrot felforraltam, majd kis lángon még főztem úgy 10-15 percig... ezután alaposan lehűtöttem.. ekkor beleöntöttem egy 3 dl-es üveg lekvárt elkevertem, 2 dl tejszínt felvertem habbá, majd össze öntöttem a lekváros tejjel...elkevertem és tettem a fagyi gépbe..
Ha szezonba készül akkor a sárgabarackot alaposan le kell turmixolni hozzá....
Ezt a két oldatot összeönteni és jó sokáig mixelni. Ha már nem darabos, kb. 3-4 l forró víz hozzá és ismét mixelni. Másnap, ha teljesen kihűlt, ismét mixelni. Lavórban szoktam...
Elkészítési idő:A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevé...
Elkészítési idő: 35 perc. A hozzávalókat robotgéppel összekevertem, majd kisütöttem. Felét lekvárral, a másik felét fahéjas cukorral töltöttem, majd feltekertem. Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 1